Consum-record pentru Ford Focus RS: 7.34 litri/100 km

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.10.2009
Ford Focus RS a reusit sa inregistreze un consum de carburant 28% mai scazut decat cel anuntat de constructor in cadrul unui test de consum din Marea Britanie.

Noul Ford Focus RS a inregistrat un record de consum scazut de carburant in cadrul editiei anuale a maratonului MPG din Anglia. Modelul este cel mai rapid produs dezvoltat de echipa Ford Europa si dezvolta 305 CP. Hot-hatch-ul de la Ford a reusit sa parcurga 580 km cu doar 40.9 litri de carburant, ceea ce inseamna un consum de numai 7.34 litri la 100 km.

Consumul record inregistrat de britanici este cu 28% mai scazut decat valoarea consumului mediu declarat oficial, anuntata la 9.38 litri la 100 km. Englezii au demonstrat astfel ca un model puternic precum este Ford Focus RS poate fi condus economic cu rezultate surprinzatoare, in cazul acesta fiind cel mai bun rezultat din clasa sa. Motorul de 2.5 litri al lui Ford Focus RS este supraalimentat cu o turbina, care poate dezvolta o presiune constanta de 1.4 bari.

Pe parcursul celor doua zile de test, modelul Ford Focus RS a fost pilotat de jurnalistul auto Jeremy Walton, care a condus aceasta masina cu o viteza moderata pe un traseu variat, fiind ghidat de catre copilotul Alyson Marlow. Atat oficialii Ford, cat si Jeremy Walton s-au declarat incantati de rezultatul obtinuit de Focus RS, declarat ca acest model este "o masina practica de zi cu zi si in acelasi timp o traditie a performantei de peste 40 de ani".

Via | Ford

Comentarii (5)

  • Blu3 Crush
    impresionant
    dupa cate cunostinte am eu in domeniu ..... eu zic ca este un consum destul de bun la o masina de 305 cai
    doar o parere.
    6 1
  • prosteala pe fata
    iar vin diferite persoane si ne intoxica cu prostii de astea.
    sunt convins 100% ca nici macar unul din posesorii sau viitori posesori ai acestui model nu o sa scoata nici macar consumul declarat de producator ce sa mai spun de un consum mai scazut.
    este este o prosteala pe fata deci au fost 2 la bordul acestei masinii cu diferite aparate mergand constant cu o viteza aproape cu cea a melcului si asa mai departe.
    Cine crede crede insa eu nu pot sa cred asa o aberatie
    Clar
    5 5
  • Se poate...
    se poate, dar e total impractic. tre sa ai mare grija sa nu pui frana ca sa nu trebuiasca sa accelerezi... si, per total, sa mergi f incet. ceea ce nu o sa se intample niciodata, mai ales cu RS. decat daca esti in pustiu si vrei sa ajungi totusi la o benzinarie ...
    4 0
  • test consum
    Scopul unui astfel de test (pe langa cel publicitar) este sa arate ca se poate. Din cate stiu eu in testele de consum (cand se urmareste obtinearea unor consumuri foarte mici - omologate) sunt acceptate tehnici de pilotaj specifice, dar sunt interzise artificiile gen oprit motorul sau scos din viteza in timpul rularii.
    Deci se poate!
    Acuma, in ideea ca nu cred ca este sau va fii vre-un posesor de Focus RS sa conduca masina asa, asta e partea a 2-a.
    1 1
  • corectura
    Vroiam sa scriu la sf cs: "ideea e ca nu cred ca este sau va fi vre-un posesor de F RS care sa conduca masina asa"
    Scuze (sunt in timpul serviciului)! :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru