Contractul cu Ford va fi semnat la Frankfurt

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 06.09.2007
Vanzarea uzinei de automobile din Craiova va fi parafata in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Semnarea contractului dintre statul roman si compania americana Ford, pentru privatizarea Automobile Craiova este programata miercuri, 12 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Cele doua parti au decis sa semneze contractul in cadrul unui astfel de eveniment pentru a da o notorietate speciala acestui acord. Partile vor parafa miercuri la Frankfurt varianta in limba engleza a contractului, iar vineri, la Craiova, va fi semnat si contractul in limba romana, anunta Mediafax.

La ceremonia de la Frankfurt pentru semnarea contractului de privatizare a Automobile Craiova va participa si premierul Calin Popescu Tariceanu.

Automarket va transmite live de la ceremonia care va marca intrarea uzinei din Craiova in proprietatea Ford.

Comentarii (34)

  • pit 75
    ok
    Sunt convins ca ideea a aprtinut cuiva destept de la Ford. Pe ai nostri nu cred ca i-ar fi dus capu'. In rest mi se pare SUPER treaba cu Ford.
    0 0
  • nelutzu
    super
    parerea mea ii ca de aici are dacia de suferit,cine vrea sa cumpere o masina noua o sa poata sa isi permita ford in loc de logan:D
    0 0
  • Andrei
    clar
    E evident ca loganul o sa aiba de suferit, dae e bine pt noi ;)
    0 0
  • marincas
    aleluia logan
    doamne ajuta sa verdem cine va mai cumpara logan si inca la asa pret mare si cu multe deficiente instabilitate frane slabe consum mare dotari slabe demaraj ineficient etc
    0 0
  • SPAGA
    Eu sunt 100% ca e vorba de spaga astia de la Ford cred ca le-a venit greu sa creada ca trebuie data spaga.
    0 0
  • concurenta
    concurenta poate fi benefica pentru toata lumea, si pentru dacia si pentru ford si pentru consumatori. va dau doar un exemplu de astfel de situatie: de cand s-a deschis ikea in baneasa, vanzarile magazinului mobexpert din aceeasi zona au crescut cu 70% in timp ce ikea are vanzari peste bugetul previzionat.
    dacia si ford au fiecare segmentul lor de piata si stiu foarte bine cui se adreseaza fiecare.
    0 0
  • Antidacia
    HAHAHA!!!
    Pazea cei care produceti Dacia,va vine un concurent pe care-l meritati!
    Sper ca s-a zis cu voi!
    Daca nu,va trebui sa scoateti pe piata un model nou de caroserie,nu de alta,dar aceasta ROABA pe 4 roti sa vedem cine o mai cumpara!!!
    0 0
  • frenchbusines
    mamamia
    voi chiar credeti ca daca ford produce masina in romania, masinile vor fi mai ieftin sau ce, masina sunt facut pentru toate europa si sunt vandut plus minus in acease pret in toate europa, atunci nu va fi niciun ford focus la 6000 sau 7000 de euro in romania
    0 0
  • xbotax
    ganditori astia
    are dreptate frenchbusines o sa stati si o sa va uitati la masinile ford la ce preturi o sa aiba. Voi credeti ca o sa fie ieftine :HA HA, ca tot la masina autohtona o sa ajungeti.
    0 0
  • hmmm
    Nu va faceti iluzii despre masini ieftine..

    Cum tt-u se face in ungaria, asa poate sa faca linie de asamblare pt orice model...
    0 0
  • Tzicul
    Si ce daca o sa-si poata permite un Ford in loc de Dacie? Este prost ca va exista o eventuala concurenta si la masinile "low cost"? Ma indoiesc
    0 0
  • mircea
    ford
    ce face faimosul logan
    0 0
  • Taxa de prima inmatriculare
    Ce o sa faca acum parlamentarii cu actiuni la Dacia? O sa cupere si la Ford? Eu cred ca in asta a constat SPAGA, in actiuni, iar noi prostimea, care credeam ca o sa fie altfel...si cu taxa de prima inmatriculare cum o sa ramana? Cat au sa mai manance acesti NESATUI? Sa dea D-zeu, ca banii din taxa de prima inmatriculare sa fie folositi pentru achitii de medicamente si/sau lumanari si alte cele trebuincioase unor treceri onorabile "DINCOLO"! Amin!
    0 0
  • AndreiRN
    Dacia vs Ford
    Ford va produce pt export si un mic % se va vinde in interior la preturi mai ridicate decat Logan.
    Nationalisti vor cumpara in continuare Logan crezand ca este produs romanesc dar ....
    Cei mai pragmatici si cu ceva in buget se vor alinia la coada sa prinda si ei un Ford nou facut local.
    0 0
  • Inca o teapa la adresa poporului de la conducatorii nostrii
    O lae tot vb aici, stiti ca e mana de lucru ieftina asa ca vor profita si strainii de la Ford si statul roman care vor mai face ceva institutii bugetare sau parlamentarii isi vor mai marii salariul. Normal ca sa te multumeasca strainii de la Ford vor pune conditii sa stii engleza si germana si apoi vb vine cati stiu atatea ce vor ei, ca de fapt te intereseaza doar niste piese si table sa le cunosti. Si asa se fac salariile in Romania de la straini, care-i primeste Craiova si imprejurimile cu bratele deschise. Mult noroc fratiilor si ganditiva ca oricine poate aduce firme in tara nu numai politicieni care nu transpira sa asambleze ci numai dau cu papagalul, lucru care il poate oricine cu niste studii si care stie sa tina o discutie. Iarasi politicul isi baga coada si tot el castiga. Inca nu suntem in capitalism ci in coruptie. Atata ca se mai mananca o paine la slusbasii din Craiova si se imbogatesc cei cu magazine de piese de schimb si dealeri, cum le zice, iar politicul ia comisioane din munca oamenilor cot la cot cu cei de la Ford spaland bani. Pt asta e atractiva Romania ca se fura pielea omului, astfel nu le-ar trebui sa vina in Romania. Cei care mai scrieti astept replici la ce am zis eu aici.
    0 0
  • deminij
    pentru export
    intr-adevar ceea ce se va produce la Ford va fi aproape in totalitate pentru export, insa daca cererea de model va fi mare (in ciuda pretului), cererea pentru piata autohtona va fi obligatoriu satisfacuta. cu siguranta nu o sa produca masini ieftine, o sa fie mai scumpa decat loganul insa ca si calitate Fordul nu cred ca vor face vreun compromis... ramane de vazut ce se va intampla...
    0 0
  • ursus2
    100 ani
    Cand Ford facea automobile(carute cu motor pe vremea aia) noi ne bateam cu furcile si topoarele in rascoala din 1907 !! Astia stiu sa faca masini in comparatie cu altii.
    0 0
  • Octavian Br\nzei
    Pentru dorin
    Stimate domn, eu îţi voi îndeplini aşteptarea şi îşi voi răspunde la ceea ce scrii atunci cînd nu îţi vei mai bate joc de limba română scriind cam aşa cum vorbeşte primarul "care este".
    În privinţa urmărilor cumpărării de către Ford a uzinei din Craiova cred că ar trebui să ştim cu toţii că în orice rău e şi un bine şi orice bine are şi partea sa negativă. Vorba Vulpii lui Exupery: "Nimic nu-i perfect pe lume".
    0 0
  • :)) muhaha
    Mah scartarilor hai credetzi gata k dak vine ford in ro o sa scoata o masina ieftina k loganu :)) mie tare imi e k o sa faca o fabrica in care sa faca ceva nou si foarte scump nu pt saraci.
    0 0
  • hm
    eu zik ash acum restu fabricilor din vest fac mashini shi special pt est ...is de parere k asha va face shi fordu..mashini cu piese din fabrici mai putin bune...
    0 0
  • Shakalu
    FORD vs LOGAN
    Nu auziti la radio cata reclama este la Fiesta, la Ranger, la Focus, la fel si pe TV.. E foarte bine ca se cumpara uzina de la Craiova, ganditi-va la locuri de munca, profesionalism, piese si masini un pic mai ieftine, nu neaparat la pretul Loganului. Eu tocmai mi-am luat Fiesta si se vede diferenta fata de Logan. Un Ford e un Ford...
    0 0
  • blackangel
    pt nelutu
    Prietene, se pare ca pe tine te deranjeaza faptul ca Dacia va avea de suferit! Te-ai gandit macar o secunda ca noi, clinentii vom avea de castigat de pe urma competitiei? Prezenta Ford la Craiova, va determina, poate, pe cei de la Dacia sa-mi mai imbunatateasca produsele, plus ca Loganul, nu se va ridica niciodata la calitatea unui Ford, fie el si produs la Craiova! Pt nationalisti, numai de bine si sa fiti fericiti voi cu Loganurile mari si urate!
    Peace!
    0 0
  • piese
    Sa o credeti voi ca fordul o sa bata loganu la pret, nu vati gindit la intretinere ?
    interesativa sa vedeti cat face o piesa de ford si una de logan eu am avut ford si cunosc preturile sunt aproape de scumpe ca acelea de mercedes
    0 0
  • LOGAN
    Nu ne mai plîngeti de mila noua celor de la DACIA!!în curând o sa scoatem pe piata un model super , cu nimic mai prejos decât Fordul pe care îl laudati atâta !!iar pretul va fi foarte competitiv!! Ce o sa mai râdem noi atunci....credeti ca DACIA se multumeste doar cu modelele scoase pe piata pâna acum??Fiecare cumpara dupa buzunarul lui ca si pâna acum, iar acum exportam în toata Europa, vindem brekurile ca pe pâinea calda ...
    0 0
  • nationalist, posesor de FORD
    Alegere?!?
    Eu, cand am schimbat masina, am incercat sa aleg intre Logan si Ford. Loganul pentru ca avea 7 locuri iar Ford pentru ca aia de la reprezentanta Logan au fost niste carpaci. Deci am ales Ford Fusion. Bineinteles ca nu a fost chiar asa! Am ales Ford (Fusion) pentru ca la pret era la fel cu Loganul cu 7 locuri. Loganul este mai ieftin doar daca il iei asa cum este in oferta standard, adica chel. La Ford in standard am pana si oglinzi incalzite si radio cu CD si peste toate, Fordul este Ford nu Dacia cu silicoane si steroizi fabricata de francezi.
    0 0
  • Danutzky
    extraordinar :))
    bai jen, dute tare la mioveni, admira loganu, si taci... astept noul trabant mai bine decat sami iau logan
    0 0
  • nationalist, posesor de FORD
    pentru jen
    Nu cred ca cineva plange de mila Loganului cu atat mai putin a firmei Renault. Incearca sa intelegi ca Loganul se vinde doar pentru ca romanu' are foame de masina noua (vezi credite pe banda) si asta nu este de condamnat, dar odata cu "desteptarea" si cu cizelarea gusturilor pretentiilor potentialului client Loganul, asa cum este el acum oferit, nu va mai fi cumparat "ca painea calda". Iar in strainatate este o alta mentalitate iar Loganul pentru Germania nu seamana cu cel pentru Romania, cel putin la dotari standard!
    0 0
  • Din nou LOGANUL
    Pentru Danutzky- mai "dute" pe la scoala poate înveti sa scrii corect în limba româna si numai dupa aceea posteaza pe net, ca altfel te faci de râs!
    Pentru Nationalist- "cizelarea gusturilor pretentiilor potentialului client LOGANUL"- o exprimare mai anapoda nici ca am mai vazut....nici nu are rost sa intru în polemica cu asa-zisi cunoscatori ce au lipsit cam mult de la orele de limba româna !! N-ati avea nici o sansa sa va angajati la Automobile Dacia Renault!!a! poate doar ca personal pentru curatenie....
    0 0
  • pentru jen
    Vreau DACIE, standard, berlina,
    Dac liber: necunoscator, cu scoala,
    Titrat, engleza americana,
    Nehotarat, astept sa vina
    Concernul FORD, caci am o... jen(a)!
    filologu' de serviciu
    0 0
  • Investitie straina
    E foarte bine ca vand fabrica de la Craiova unui concern multinational. Asta inseamna:
    - locuri de munca mai bine platite;
    - calificari mai bune pentru muncitori;
    - masini Ford mai ieftine (e practic imposibil ca modelul produs la noi sa nu fie cu macar 1000 dolari mai ieftin decat pe celelalte piete, e asa peste tot unde se produc masini - intermedierea e mai ieftina / locala);
    - concurenta pentru Renault (si pe piata de desfacere si pe piata muncii, ca si asa isi bat joc de inginerii proiectanti cu salariile alea mizere);

    Nu pot decat sa sper ca mai vine cel putin inca un producator mare de automobile in viitorul apropiat. Chiar, ce se mai aude de fabrica GM (Opel) de la Cluj?
    0 0
  • Bani
    Bai fratilor sa nu-mi spuneti ca-i da Ford lui tariceanu banii chas la targ:)ca nu ajunge cu ei acasa:).ca-s multe casinouri
    0 0
  • Viperasp
    Inselatorie
    E cea mai proasta afacere preluare automobile craiova de catre ford. Diverse surse din interiorul automobile craiova sustin ca ar avea in cont peste 80 milioane de euro ceea ce inseamna ca statul roman plateste ford sa ia uzina. Ca sa nu mai vorbim ca pretul de achizitie de 75 milioane de euro este o suma infima din moment ce uzina impreuna cu terenurile sunt evaluate la 200 milioane iar afacerea cu totul la peste 700 milioane (suma care include unitatile de productie de subansamble din timisoara si alte orase pe care ford nu le vrea). Concluzia este ca la oferta actuala ford scoate cateva milioane bune numai din faptul da semneaza contractul.Restul afacerii se poate subintelege...informatiile provin din diverse emisiuni tv cu teme economice...se pot urmari in perioada asta la tv... asa ca toata treaba e cu 2 taisuri.
    0 0
  • pe reaq
    Viperasp, ai vazut tu vreo afacere profitabila pt omu' de rand in Romania? Ca toate marsaviile facute prin tara noastra, si asta va baga bani grei in buzunarele ticalosilor cu cefe groase ce trec pe rosu la semafor. Asta e tot. Mai departe...D-zeu cu mila.
    Domnu' Jen, fara suparare, Loganu' pe care il lauzi atat s-a vazut ce poate. Cine s-a fript cu ciorba, sufla si-n iaurt. Numai ca vezi...taranii cooperatori din Romania, sunt usor de pacalit...
    0 0
  • ciumegu
    :)))
    ma ce comparatie e asta renaul cu ford? sau logan cu focus sa nu mai zic mondeo :))) ma bufneste rasul ... lasati draq taranii sa isi ia logan ca e masina buna "romaneasca" ...apropo servodirectia e optiune la logan...daca stau si ma uit la opel/ford/vw/bmw/audi ... din 91 e inclusa deja si noi in 2007 avem onoarea de a alege servodirectie :doh:
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru