Copia chinezească a lui Hummer H1 a primit un facelift la Beijing

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.04.2012
Dongfeng Motor Company expune zilele acestea la Beijing un facelift al modelului său militar. Este vorba despre o copie chinezească a celebrului Hummer H1.

Pe lângă premierele mondiale pregătite de marii constructori europeni, Salonul Auto de la Beijing a fost şi gazda unor copii grosolane. Printre standurile cu premiere s-a strecurat şi DFM EQ2050, un nume alambicat, care poate fi introdus pentru public drept copia chinezească a deja celebrului Hummer H1.

DFM, abrevierea brandului chinezesc Dongfeng Motor Company, a adus la Beijing un facelift al SUV-ului inspirat de celebrul model american. Noile modificări estetice fac din copia lui H1 un vehicul ceva mai potrivit pentru şosea, abandonând latura militară.

Pentru construcţia lui DFM EQ2050, chinezii folosesc multe componente ale originalului Hummer, importate direct din America. Printre ele se numără şasiul, cutia de viteze şi motorul. Acesta din urmă este un V8 de 6.5 litri, capabil să dezvolte până la 200 de cai putere şi 583 de Nm, disponibili de la numai 1700 de rotaţii. Cu asemenea resurse însă, modelul chinez nu poate atinge decât 150 de km/h.

Dongfeng susţine că, deşi preia o mulţime de componente de dincolo de Ocean, îşi propune ca pe viitor să dezvolte în regim propriu componentele pentru propriul său Hummer.

via l autoblog

Comentarii (3)

  • comentariu editat
    HUMVEE constituie un design de mare succes motiv pentru care si alti constructori au incorporat in modelele comparabile ale propriilor game solutii tehnice(care dau si caracteristicile estetice),ale lu Hummer H1.

    Pe langa DFM QF2050 mai exista un numar de masini care se aseamana cu H1 :

    - URO VAMTAC

    - Toyota MegaCruiser

    - Renault Sherpa

    - Iveco LMV

    - GAZ Tigr

    Ma rog ti-ai format un stereotip despre copiile chinezesti asa incat atunci cand ai vazut masina asta oarecum asemanatoare cu Hummer ti sa si declansat in cap programelul chinezesc+asemnator=copie.

    P.S nu sustin ca in China plagiatul nu a atins cote comice dar intamplarea face ca DFM QF2050 sa nu intre in aceiasi categorie in care intra copia aia dupa X5 sau aia dupa Smart.Pur si simplu este la origini un vehicul militar din aceiasi clasa cu HUMVEE(inspirat de acesta fara indoiala),si care la fel cu celelalte modele comparabile produse pe tot globul are o infatisare ce aminteste de H1.
    5 3
  • motor
    Un randament de invidiat.:)))
    Nu prea cred ca poti comparea masina asta cu cele de mai sus, poade doar ca design.
    5 0
  • Cred ca e mai degraba o copie a H2! Trezirea !!!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru