Copie fidela dupa Audi R8: 40.000 de euro

De Sebastian Toma
Publicat Sambata, 22.11.2008
Un spaniol a construit in garajul propriu o copie dupa Audi R8 bazata pe un Mercury Cougar.

Esential

40.000 euro este pretul copiei dupa Audi R8.

Copiile dupa modele exotice sunt din ce in ce mai comune. Un spaniol a spart insa orice bariere reusind sa isi construiasca, in garajul casei sale, o copie aproape fidela dupa un Audi R8. Aceasta este construita pe caroseria unui Mercury Cougar din 2001 iar efortul implicat in crearea modelului este cel putin remarcabil.

Copia este construita din fibra de sticla iar profilul acesteia nu o da de gol sub nici o forma. Evident ca o serie de elemente lipsesc, dar rezultatul pacaleste oricum privitorii de la o oarecare distanta. Diferentele sunt vizibile la nivelul partii inferioare a barei din spate si la cel al partii inferioare a barei fata, proportiile generale ale modelului fiind, de asemenea, adaptate la dimensiunile lui Mercury Cougar.

Desi masina este mai ingusta si un pic mai inalta decat un Audi R8, acest lucru nu se observa foarte usor, mai ales in conditiile in care langa copie nu sta originalul. Totusi, cele patru tevi de evacuare lipsesc din spate, subliniind inca un element diferit fata de R8.

Interiorul nu a fost schimbat in nici un fel, cu exceptia adaugarii unei sigle cu si a denumirii “R8” pe volan.

Farurile si stopurile au fost copiate corect, fara a da de gol secretul acestui “R8”. Copia acestuia a primit un set de proiectoare cu LED, in stilul modelului Audi. Niciun element nu a fost modificat la capitolul mecanica, aceasta pastrandu-si motorul amplasat frontal si tractiunea fata. Motorul are o cilindree de 2.5 litri si dezvolta 170 cai putere.

Masina a fost construita de Alberto Gavach Fuertes din Zaragoza, Spania. Acesta poate construi inca o copie oricand, pentru pretul de 40.000 euro.

Via | Jalopnik | ReplicaaudiR8

        

Taguri: Audi, Mercury, R8, atac

Comentarii (24)

  • Crysty
    Audi R 8
    Foarte tare! E bun omu'! Dar e cam scumpa!
    0 0
  • maniaku
    .......
    Prea tare copia.....oricum de ar fi una la fel pe strazile noastre f putini si-ar da seama k e copie....
    0 0
  • Claudiu H
    o sa fac si eu
    din ciclul "nici un comentariu fara dacia":

    o sa fac si eu un evo dintr-un logan :))
    0 0
  • trbuie sa fi nebun sa dai 40.000 E pe asea ceva..
    0 0
  • super tare
    e tare tipu da sa nu mai spuneti la nimeni k la interior e la fel mai putin sigla aceea, k e total iferit, da oricum e super tare ideea.
    0 0
  • bogdan
    ...
    pentru o replica arata beton..mai putin volanul de "R8". Bravo!!
    0 0
  • ATENTIE !
    Asta da realizare! Omul asta se poate mandri cu cevA ! nU CA IMPOTENTII MENTAL CARE-SI CUMPARA O MASINA SCUMPA SI SE MANDRESC CU......CU CE OARE !?
    0 0
  • Vladone
    fidela?
    unde e fidela??? se vede de la o posta ca e un fals. In plus 40.000 euro + cat a mai costat masina pe a carei platforma s-a realizat mizeria asta cu siguranta ar fi cumparat o masina noua si foarte buna.
    0 0
  • fraieri
    fraieri fraieri rau de tot
    omu a realizat ceva...voi in afata de comparatii cu logan si alte mizerii nimi. pun pariu ca nici macar o macheta nu aveti idee cum se asambleaza asa ca mai bine va abtzineti si nu mai comentati voi deloc. ziceam ca e "forumul" praf...nu el nu e praf...oamenii sunt praf
    0 0
  • fara cuvinte
    Super tare!!! omul asta e chiar un geniu in domeniu, numai cuvinte de lauda. S-au mai facut replici dar de firme tunning, de ex: din toyota mr2,o buna copie a ferari 355. Dar omuletzul asta meseriashi.
    0 0
  • inimaginabil
    cate ore de sudoare a pus in aceasta masina....
    0 0
  • florin
    Tare rau interioru'!!
    EEEEE!!!Are omu' R8 acuma,cinste lui!!!
    0 0
  • Din seria - fara Loganisti nu se poate!
    Copie Dupa Logan nu face?
    Meserias gagiul.
    Probabil un romanas din Spania.
    Sa incerce cu Loganul si sa scoata unul mai ieftin. Ehe ... atunci meserie...
    0 0
  • loganistii
    loganistii
    nu vezi frate ca nu e romanas, citeste mai bine
    0 0
  • Charlotte
    Pleaca bre' ca iei vopseaua
    Au si ei tzaranii lor
    0 0
  • Tare!
    Tare rau de tot amu! Dar daca stati sa va uitati pe autotrader.co.uk o sa gasiti o sumedenie de "Ferrari" facute din toyota MR2. Deci sunt altii ceare au mai facut asa ceva ;)
    0 0
  • ALASKA
    genial
    geniala ideea ... putea lucra un pic si la interior sa bage ceva scaune sport ... si sa schimbe si din bord dar totusi jos palaria ...
    romanii daca vor logan ieftin sa faca si ei o replica din dacia 1100 =))
    0 0
  • Arata foarte bine. Cei care au R8 cred ca sunt cei ofticati :))
    0 0
  • Pentru ce?
    Mare realizare. Are aceasi valoare cu recordul mondial de scuipat seminte la distanta. In afara ca si-a aratat fanatismul pentru masini nu a realizat mare lucru. Peste 1 - 2 ani cu aceasi bani putea sa-si ia un R8 original si ar fi avut o masina adevarata in locul uneia pe care nici nu o poate folosi (fiind neomologata)
    0 0
  • hi,hi,hi
    ha,ha,ha
    Super tare omul, a fost ceva de munca, bravo lui, iar pentru cei care critica munca si pasiunea acestui om....ati intins vreodata o mana de kit fibra, slefuit si dat o forma, cota, dunga etc ?daca nu taceti dreacu de basinosi cu impresii, cineva care a prelucrat o fibra stie ce munca e si nu poate decat sa respecta muca si pasiunea celor care fac asa ceva.
    0 0
  • Andrei Alexandru
    Mda :)
    Eu sunt curios cand o sa fie dat in judecata de Audi pentru realizarea acestei copii :)
    1 0
  • e
    e de nu moti vedea voi pi mini cum fac un R8 din Logan MCV si apare la protv sa vedeti

    mark my words
    1 0
  • sunshine64sm
    BRAVO
    Iata ca intr-o lume in care prostia de a te rupe in figuri cu cele mai bengoase masini, evident la preturi astronomice, un pasionat reuseste o performanta: ca prin mijloace proprii sa se ridice la un nivel foarte ridicat. A facut din pasiune, si cu pasiune. Ca nu e fidela copia ?!! Pai nici nu se poate, si nici nu a avut in intentie asa ceva. De ce il condamnati pentru ce-o facut ? Sau gata, nu mai vedeti chinezariile ??! Primul care scoate capul pe fereastra e cel care trebuie luat in suturi ?! Eu apreciez munca acelui pasionat, dar care nu-si poate permite o masina adevarata. Pentru ca daca o masina costa mai mult decit isi pot permit oamenii normali sa cumpere, atunci masina aia e facuta fara nici un rost. Sau poate pentru martieni. Sau extrateresti. Cit priveste pretul, nu ma pronunt, parte fiind munca sa, parte fiind "reclama". Atit timp cit masinile scumpe sint mult prea scumpe, tendinta copierii acestora se va mentine, asemanator ca si in cazul operelor de arta. Astept o clona de Veyron, cu un zero tras jos din coada (!!!), dar si ceva Logan la cei 5000 de euro promisi :D
    0 0
  • mda
    terminatilor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru