Corvette ZR1 va avea 638 de cai si 819 Nm

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 25.04.2008
Propulsorul V8 de 6.2 litri al lui Corvette ZR1 va fi cel mai puternic motor construit de GM: 638 de cai putere.

Esential

638 de cai este puterea maxima a motorului V8 al lui Corvette ZR1.

GM a publicat, dupa indelungi asteptari din partea presei (si aici vorbim in special de presa din Statele Unite), datele tehnice ale motorului care va intra sub capota lui Corvette ZR1, cel mai puternic si rapid model creat vreodata de General Motors.

Propulsorul V8 LS9 supraalimentat de 6.2 litri dezvolta 638 de cai putere si este construit manual. Cuplul maxim ajunge si el la o valoare foarte ridicata: 819 Nm.

"Unul dintre cele mai interesante elemente legate de noul Corvette ZR1 este nivelul de rafinament pe care designerii si inginerii nostri l-au atins. Desi dispune de un bagaj impresionant de putere, masina se comporta pe sosea astfel incat cei care se vor afla la volan vor beneficia de aceleasi senzatii atat pe sosea cat si pe circuit", sustine Ed Peper, manager Chevrolet.

via | Chevrolet 

Comentarii (3)

  • deci 683 sau 638??? cu siguranta 638:))
    0 0
  • cozappz
    California?
    Din pacate la consumul preconizat nu o sa avem ocazia sa vedem asa ceva prin California :(
    0 0
  • AndreiRN
    ZR1
    Da, cu echipamentul antipoluare cerut de legile Californiene puterea va scadea un pic dar cine vrea le va scoate imediat dupa inregistrare. La asa putere normal ca si consumul va fi ridicat dar exista si optiunea cu motorizari mai mici. Oricum nu consuma mai mult decat exoticele italiene.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru