Cumparatorul Saab va fi decis in aceasta saptamana

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.12.2009
Oficialitatile suedeze se asteapta ca viitorul companiei Saab sa fie decis in aceasta saptamana. GM negociaza cu Spyker si BAIC.

General Motors va decide in cursul acestei saptamani care va fi viitorul marcii Saab, aflata in pericol de extinctie dupa ce Koenigsegg a hotarat sa renunta la cumpararea acesteia. Conform informatiilor venite din partea GM, compania va analiza ofertele venite pentru Saab pana la sfarsitul acestei luni, lipsa unor oferte concrete urmand sa cauzeze lichidarea companiei suedeze.

"Va trebui ca GM sa aleaga in aceasta saptamana una dintre partile interesate, deoarece va fi dificil sa se ajunga la un consens in alte conditii. GM negociaza deja mai cu mai multe contacte, iar Banca Europeana de Investitii si guvernul suedez vor trebui sa realizeze o analiza economica detaliata a puterii financiare a viitorului cumparator", sustine Joran Hagglund, Secretarul de Stat al Ministerului Industriei din Suedia, citat de publicatia Svenska Dagbladet.

Conform informatiilor aparute in presa internationala, lista potentialilor cumparatori ai Saab contine nume cunoscute ale industriei, cum sunt compania olandeza Spyker sau chinezii de la BAIC, al cincilea producator auto al Chinei.

Pana la finalizarea negocierilor, GM va continua sa sprijine financiar Saab.

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (4)

  • Valentin Neacsu
    Cand ma gandesc la SAAB imi vine in gand femeile blonde foarte frumoase din Suedia.In plus ca sa le ai iti trebuie si bani ca sa le intretii.Dar se merita.
    0 3
  • saab
    sper sa nu ajunga si saabul in China....mai ales ca nici macar nu stiu cu ce se mananca automobilul care a fost fabricat cu mult interes si mare atentie la cele mai mici detalii de catre un team de ingineri de avioane. Pana si GM a avut multe de invatat de la Saab.
    Ceea ce vedem azi pe strada este un automobil care si-a castigat renumele datorita ingineriei de varf care caracterizeaza marca SAAB.
    1 0
  • YMihai
    subscriu " flo "
    subscriu la tot ce a spus " Flo " Chinezii nu vor intelege nici schitzele daca vor pune mana pe Saab. Le tin pumnii olandezilor !
    0 0
  • Andrei
    @Saab
    Nici suedezii nu mai tin minte ce inseamna SAAB. Niste kkt-uri scumpe cu tractiune fata.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru