Cursa Campionilor romani, castigata de un finlandez

De Bogdan Mirică
Publicat Sambata, 03.11.2007
Jarkko Miettinen a reusit sa castige editia a treia a Cursei Campionilor desfasurata la Sibiu

Dupa o lupta stransa pentru cele opt locuri care asigurau calificarea, pilotii aflati pe circuitul Pirelli Rally Show si-au incins motoarele pentru primele locuri de pe podium. Marco Tempestini si George Grigorescu, Claudiu David si Titi Aur, Jarkko Miettinen si Bogdan Marisca, Dan Girtofan si Heinz Gollner au fost perechile care s-au batut pentru intrarea in semifinalele concursului.

Italianul naturalizat in Romania, Marco Tempestini, a reusit sa treaca de experimentatul George Grigorescu iar finlandezul Jarkko Miettinen a trecut de Bogdan Marisca, marele perdant al CRR, romanul calificandu-se insa in finala multumita timpului bun.

Experienta lui Titi Aur si-a spus cuvantul in fata tanarului Claudiu David, singurul pilot roman din WRC, in timp ce proaspatul campion national Dan Girtofan si Heinz Gollner au pierdut lupta pentru un loc in finala din cauza timpilor foarte slabi.

Perechile din semifinale au fost Jarkko Miettinen contra Bogdan Marisca si Titi Aur versus Marco Tempestini.

In premiera, in aceasta editie a Cursei Campionilor, pilotii calificati in fazele superioare ale competitiei au fost nevoiti sa concureze pe modele Dacia Logan de cupa, Citroen C2 R2 si masinile cu care luptasera in calificari. Regulamentul concursului anunta castigator concurentul care reusea sa-si adjudece doua din cele trei manse.

Finlandezul Miettinen a trecut usor de romanul Marisca in timp ce Titi Aur a plecat capul in fata exuberantului Tempestini. Finala mica a fost stransa, Marisca adjudecandu-si victoria la volanul Daciei Logan, insa Titi Aur a intors rezultatul la categoria Citroen C2 R2. Dupa iesiri spectaculoase in decor Titi Aur a castigat ultima mansa in fata ghinionistului Marisca.

In finala mare Miettinen, care se afla la al doilea eveniment motorsport pe pamant romanesc, a trecut fara probleme de Tempestini castigand atat la volanul Daciei Logan cat si la cel al Citroenului C2 R2. Ceremonia de premiere a destins atmosfera tensionata, cei trei piloti facand o binemeritata baie cu sampanie.

Comentarii (4)

  • rally
    ia uite gola ce se-nfinge ..... ploaie, vant, ninsoare Loganu merge .... nu conteaza ;))
    0 0
  • !!!
    cocncursul se chema irelli rally how , nu cursa campionilor romani !!
    0 0
  • bogdan
    piloti raliuri
    finlandezii sunt cei mai buni la sporturile cu motor nimeni nu ii intrece(m.grongolm, m hirvonen, k raikkonen si multi altii)
    0 0
  • super
    a fost o reusita pe deplin, un rally show de exceptie, tinetio tot asa si in continuare, felicitari organizatorilor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru