D-Type, cel mai scump Jaguar din istorie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.07.2008
Un exemplar D-Type a devenit cel mai scump Jaguar vandut vreodata in acest weekend la Goodwood.

Esential

4.4 milioane de dolari este suma licitata pentru exemplarul D-Type din 1955, vandut in acest weekend la Goodwood.

Festivalul de la Goodwood a marcat doua premiere importante pentru Jaguar. Prima aparitie oficiala a versiunii de performanta XF-R, la Goodwood a fost prezent si un model de colectie.

Este vorba despre un exemplar D-Type din 1955 care i-a apartinut lui Nigel Moores, fiul mult mai celebrului Sir John, fondatorul lantului de magazine Littlewood si patronul echipei de fotbal cu acelasi nume.

Exemplarul D-Type a fost vandut cu suma record de 4.4 milioane de dolari devenind astfel cel mai scump Jaguar din istoria brandului. Valoarea masinii a urcat atat de mult multumita intretinerii excelente a pieselor originale, motorul de 3.4 litri si sasiul ramanand intacte in 53 de ani de existenta.

O contributie importanta a avut-o si istoria masinii, ea concurand in 1956 in sezonul american sub comanda lui Lou Brero Sr. Mai mult decat atat, exemplarul s-a clasat pe locul doi in cadrul cursei de la Eagle Mountain din Texas, unde a pierdut la mustata in fata lui Carol Shelby intr-un Ferrari 121 LM.

Inainte de Festivalul de la Goodwood, cel mai scump Jaguar vandut vreodata fusese licitat cu 3.4 milioane de dolari.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru