Dacia 1310 ar putea fi scoasa din circulatie din 2011

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 02.04.2008
Din 2011 Romania ar putea aplica o directiva UE care prevede retragerea din circulatie a masinilor non-euro.

Esential

2011 este anul in care Dacia 1310 ar putea sa dispara de pe strazile din tara noastra.

Automobilele non-euro din Romania ar putea fi scoase din parcul auto incepand cu anul 2011. Aceasta prevedere este bazata pe o directiva a Uniunii Europene privind scoaterea din uz a autovehiculelor non-euro, aflata in dezbaterea Executivului european.

Costurile de casare si dezmembrare ar urma sa fie suportate de la bugetul de stat. Cele mai multte masini non-euro din tara noastra sunt modelele Dacia 1310 fabricate pana in 1996, Opel Kadett, Trabant sau Renault 21.

Parcul auto din Romania are o varsta medie de circa 13 ani, iar in 2005 autoturismele cu norma de poluare non-euro, Euro 1 si Euro 2 reprezentau aproximativ 90% din structura acestuia, sustine Mediafax.

Taguri: Dacia, Opel, Renault

Comentarii (16)

  • Intrebare
    Care e directiva asta? Pe mine nu ma afecteaza ptr ca a mea este euro4 dar sunt curios daca este posibila o astfel de lege in interiorul UE. Despre aceasta lege nu am auzit deat de la guvernantii romania.
    1 0
  • cozappz
    stire de senzatie?!?
    A innebunit lupu'!...Serios?Cine poate sa creada ca UE poate sa dea asa aberatie e mai prost decat ala care a scornit-o! Si eu ce fac cu ims-ul(M-461) care e masina de epoca? Nu mai am voie sa merg cu ea pe strada? Nu mai dati aberatii pe post de stiri de senzatie! Voi nu treceti prin filtrul gandirii nimic?
    0 0
  • ALX CT
    LOL
    Hmmmm,pai eu nu am auzit prin U.E sa existe o lege de genu ca masinile vechide xx ani sa fie scoase din uz,de cand a parut si poate nu e transmisa bine,interesanta treaba,in posesia familiei mele se afla 2 daci 1310 un din 1989 iar alta din 1994,asta ce inseamna? ca dupa care nu imi permit sa imi cumpar o masina mai noua ca statul are grja ca majoritatea romanilor sa o duca rau imi mai cer sa renunt si la masini,daca o sa ma ajute statul sa achizitionez o alta masina cu un leasing mai usor renunt la ele dar nu fortat ca "cica" suntem in democratie,m-i se pare un act aiurea cu singurul scop de a elibera din circulatia tarii ca doar "suntem prea multi" si circula ai nostri "smecheri" greu si faza cu poluarea ca astea vechi polueaza de rup e cam trasa de par,pai de ex eu nu am banii de alta masina dar circul cu Dacia nu am banii sa pun sute de litri de benzina si circul putin cu ea (2-3km maxim pe zi si ies daor 2-3 zile cu ea pe strada) si banuiesc ca restul fac la fel,deci masinile astea circula putin deci polueaza mai putin,Doamne in ce hal sa ajuns in tara asta cu legi ciudate iar unele aberante.Va salut
    0 0
  • monument capitalist
    as face cu toate daciile astea un monument inalt langa parlament , un TURN BABEL al incompetentei dambovitene...al minciunii electorale si al pomenii post-socialiste
    0 0
  • inteligenta jurnalistica
    Pe mine nu ma socheaza stirea in sine pentru ca Executivul European este liber sa dezbata ce vrea fara sa fie obligatoriu sa se si aprobe ceea ce dezbat. Nici stupizenia comentariului n-ar trebui s ma socheze tinand cont de inalta pregatire profesionala a celor de la Automarket. Pai cum sa fie Trabantul si Opel Kadett printre cele mai multe masini non-euro din Romania cand abia daca mai vezi cate una ici si colo. Sa fie mai putine BMW-uri "ursulet", sau "Cobre" decat Trabanturi, Kadett-uri sau Renault 21. Sa fim seriosi. Iar sunt pe langa "mesterii" astia ...
    0 0
  • AndreiRN
    Legalizarea furtului
    Este normal ca prin constitutie bunul personal sa fie protejat si aparat de organele de stat dar aceasta initiativa arata ca chiar statul este cel ce fura de la cetateni si este rusinos ca vor sa fure de la cei ce au mai putin si sunt mai nevoiasi.Masinile vechi ar trebui protejate pt ca prin eliminarea lor se polueaza mult mai mult si prin fabricarea celor noi se polueaza dublu decat prin folosirea celor vechi.Dar asa este in socialismul hotilor.
    0 0
  • nu m-ar mira
    de vreme ce taxa de prima inmatriculare avem de ce sa nu ne oblige sa schimbam masinile din 12 in 12 luni ca sa poata face tariceanu profit cu citronadele luicu tot .. si apoi benzina e 4 lei azi maine e 10 lei asa ca numai smecherii o sa-si permita sa mearga cu masina asa ca succes la casat!
    0 0
  • AndreiRN
    Experiment
    Interesant este ca aceasta lege nici nu se gandesc sa o aplice pt camioane sau in Franta eliminand CV2 de acum 50 de ani. Aia ar iesi in strada dar romanul este supus si mai usor de pus in jug.
    0 0
  • Durere-n P....iept...
    Bleahh...
    Si eu ma gandeam sa imi reconditionez dacia din 75...imi ia un an pana o sa o fac si dupa sa ii aud pastia ca nu pot sa circul cu ea:)))... Pai, nu imi iau pistol....sa ii vad atunci pe unde mai scapa.
    0 1
  • Emilian
    deja sunt orase in uniune
    Deja in uniune sunt mai multe orase importante ce nu mai permit accesul decat pentru EURO 4. Mai sunt alte orase in care s a introdus taxa de acces in functie de norma de poluare.
    0 0
  • Jos cu voi!!
    sa se duk drk toti cu legiile lor...k tot pe spatele nostru s-au ajuns ei acolo sus si acuma ne frreaca cum vor ei.....
    0 0
  • buna
    pai le scot am inteles..dar de unde bani sa ne luam masini mai noi/?de-abia avem ce manca..asa ca bogatii vor umbla in masini lucsoase iar noi restu, cu caruta pentru ca nici CFR-ul nu mai e rentabil..carutele au cumva euro 6?
    0 0
  • nesimtire
    bogatii ajung si mai bogati si cei saraci si mai saraci ,vai de capul nostru :(
    0 0
  • bozgori si pirati
    vai de capu lor ,eu daca as fi linga basescu ias rupe beregata si as futio pe nevastasa de fata cu el
    0 1
  • leontin
    atunci se pot inmatricola da su nu ??? astept raspuns
    trimite raspuns daca pot sa o pot inscrie pe mine multumesc.
    0 0
  • Lucian Stancu
    Aceasta lege cu Scoaterea din Circulatie a Daciei 1310 e o lege complet aiurea de ce? pentru ca la unii oameni le place acest model de masina si nu poti obliga oamenii sa isi cumpere o masina care Nu le place si vor sa conduca Dacia 1310 printre ei si eu sunt fan Dacia 1310 mie sincer chiar imi place si Imi doream mereu sa nu exista aceasta lege da oricum S-a bagat legea asta din pacate...... :( personal cea mai frumoasa masina si cea mai buna este Dacia 1310 din 3 motive
    1.motorul cum se aude.
    2.interiorul.
    3.design-ul masinii(Cum arata din exterior)
    ce bine era daca aceasta lege nu exista
    sper sa se schimbe legea si sa fie din nou bagata in curculatie deoarece nu mi se pare normal ca Politia Sau Pcrimaria s-au cine se ocupa de asa ceva sa oblige oamenii sa nu mai circule cu aceasta masina doar pentru ca la Politisti/primar/etc....nu le place aici sunt si na gusturile gusturile conteaza Stiu stiu din cauza fumului ce iese din teava de esapament da faza e ca cum am zis si mai sus sunetul de la motor interiorul si exteriorul bine mie imi place acest model de masina foarte mult dar na.............
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru