Dacia ar putea da afara 4.000 de muncitori

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 13.01.2009
Dacia anunta prin vocea directorului Francois Fourmont ca ar putea renunta la 4.000 de muncitori daca criza afecteaza si mai mult piata auto.

Esential

4.000 de angajati ar putea disponibiliza Dacia pana in primavara acestui an.

Francois Fourmont (foto), directorul general Dacia, a facut o declaratie soc. Producatorul intern de automobile a spus in cadrul unei intalniri ca Dacia ar putea disponibiliza circa 3 - 4.000 de angajati, daca criza economica continua sa afecteze piata auto.

Conform oficialului francez, Dacia ar urma sa renunte la un schimb de muncitori in procesul de productie, din cele trei existente.

"Speram sa gasim cat mai curand solutiile de redemarare a activitatii de vanzare ÅŸi prin aceasta implicit a productiei. Deocamdata ne situam cu mult sub limita de comenzi pe care am planificat-o, noi ne gandeam la 200 de masini pe zi, iar situatia arata ca am vinde in medie 50 de masini. Deocamdata nu ne gandim la disponibilizari, stiind ca ianuarie si februarie sunt luni slabe in vanzarea de autoturisme oricum, dar din primavara, daca programul de aplanare a consecintelor crizei nu va da rezultate, este posibil sa renuntam la un schimb de munca, adica 3.000-4.000 de angajati", a afirmat Fourmont, consemneaza Mediafax.

Francois Fourmont prevede ca unul dintre efectele crizei pe piata auto va fi eliminarea a 130.000 de locuri de munca din industria de profil.

Dacia a anuntat, ieri, ca va intrerupe productia in perioada 26 ianuarie – 8 februarie si ca va renunta la 300 de angajati de la sfarsitul lunii in curs.

Dacia inregistreaza in acest moment comenzi de patru ori mai mici decat nivelul productiei stabilite.

 

Comentarii (2)

  • Cand ii vad poza lu banditu asta imi vine sa vomit!!Sterge-ti dracu poza de pe site.Bulangiu asta isi bate joc de muncitorii de la DACIA
    0 0
  • raduku
    Pentru System adm.
    Nu trebuia sa stergeti comentariul. Scuze daca era prea direct.
    Ar fi pacat sa se iroseasca forta de munca ultra calificata.
    Cu stima..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru