Dacia Duster a câştigat premiul Maşina Anului 2011 de la Autobest

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.12.2010
Juriul Autobest l-a votat pe Dacia Duster ca fiind Maşina Anului 2011. Din cei 15 jurnalişti aflaţi în juriu, 11 l-au ales pe Duster drept campion.

Dacia Duster a întregistrat un nou succes, de data aceasta pe plan internaţional. SUV-ul din Mioveni a primit distincţia Autobest 2011, surclasând modelele Opel Meriva şi Renault Fluence. Pe podium s-au aflat şi Citroen C3 şi Kia Venga. Din cei 14 membri ai juriului, 11 l-au votat pe Duster ca fiind câştigător, în timp ce trei i-au acordat locul întâi lui Meriva. Deşi compararea punctelor nu este echivocă, Dacia Duster a primit 863 de puncte, Meriva 822 puncte şi Fluence 717 puncte.

"Dacia Duster reprezintă cea mai populară maşină din regiunea Autobest, dacă nu chiar din întreaga Europă. Juriul Autobest doar a confirmat statutul lui Duster, care devine un model de succes oriunde vine în Europa. Competiţia a fost strânsă, cel mai apropiat model fiind Opel Meriva.", a declarat Ilia Seliktar, Preşedinte Autobest.

Cei 15 jurnalişti care au participat la ediţia 2010 a premiului Autobest au acordat puncte şi au format clasamentul final în baza criteriilor stabilite la debutul concursului respectiv în urmă cu mai bine de zece ani.

Dacia Duster a obţinut locul întâi cu 24% din punctele puse în concurs, scor mediu faţă de rezultatele din anii trecuţi. Renault Symbol a primit 24.4% din puncte anul trecut, iar Chevrolet Cruze a obţinut 23.4% din puncte în acelaşi an – realizând cea mai strânsă ediţie din ultimii cinci ani.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM AU VOTAT MEMBRII JURIULUI AUTOBEST

Via | Autobest

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru