Dacia Duster ar putea fi vandut in SUA sub sigla Renault!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.12.2009
Renault studiaza revenirea pe piata din SUA dupa 23 de ani de absenta. Modelul care se preteaza cel mai bine unei relansari este recent-prezentatul Duster.

Dacia Duster ar putea reprezenta principalul varf de lance prin care Renault reintra, dupa 23 de ani de absenta, pe piata din Statele Unite ale Americii. Conform Wall Street Journal, care citeaza unul dintre marii oficiali Renault, compania franceza studiaza in aceasta perioada oportunitatea revenirii pe piata din SUA.

"Analizam oportunitatile relansarii in SUA, iar modelul care ne influenteaza aceasta decizie este SUV-ul Duster", sustine Gerard Detourbet, responsabilul diviziei entry-level de la Renault. Conform Wall Street Journal, noul SUV al grupului va fi vandut in prima faza exclusiv sub sigla Dacia, insa un eventual succes de piata ar determina comercializarea sa in SUA sub sigla Renault.

"Spre deosebire de anul 1982, cand am intrat pe piata din SUA cu un singur model, de aceasta data avem in vedere - in eventualitatea in care decizia va fi una pozitiva - lansarea unei intregi familii de modele de familie. Iar linia low-cost Logan ar fi cea mai potrivita in acest sens", afirma Detourbet in continuarea interviului.

Presa americana a primit foarte bine primele fotografii ale SUV-ului Dacia Duster, sustinand ca lipsa acestui model de pe o piata deschisa acestui tip de modele este o pierdere de ambele parti.

Toti cei care activeaza in prezent pe acest segment american ar trebui sa vada in Duster un munte de bani. Dar, bineinteles, constructorii americani au o pasiune aparte pentru camionete utilitare ieftine, simple si ruginite, sustin editorii celui mai citit blog auto din lume, Autoblog.com.

via | WSJ (inreg.)

Comentarii (24)

  • Multumim Renault !
    Nu stiu de voi, dar eu sunt foarte entuziasmat la ideea asta... e un motiv de intensa mandrie nationala si cred din tot sufletul ca Dacia e cel mai bun ambasador pentru noi :)
    20 0
  • da da..
    daca mai pleaca masini de la noi pt america...atunci ni-se urca la cap rau de tot.Oricum nu cred ca vor pleca alea din romania ...ci cele din zona aia brazilia etc.
    3 8
  • @alexx - foarte probabil...

    important e ca Dacia va contribui la relansarea economiei nationale. Romania trebuie sa prospere !
    13 0
  • Alex Radoi
    Traiasca clasa muncitoare!
    Da mai Vasi27, marturisesc ca sii eu sunt entuziasmat de ideea ca Dacia, acest adevarat simbol al industriei nationale romanesti , va cuceri pietele de desfacere de peste ocean, demonstrand inca o data superioritatea clasei muncitoare, manate de un aprig avant proletar, asupra putregaiului capitalist american.
    Romania trebuie sa prospere! Traiasca Romania socialista!:)))
    8 13
  • director dacia
    am bmw 3
    dl director de imagine dacia are bmw 3 cu nr ag 01 EGO......se lauda ca are bani pt shoping la milano de unde se imbraca, poate are si ferari...e un dulce si seamana cu Botezatu desi sta cu chirie in bucuresti pe banii lu dacia. baiat dastept,nu? masina este statica in poze pt ca nu este bmw,nu? mai mult nu poate?

    Raspunde
    2 7
  • Alex Radoi
    N-am inteles nimic...
    Pe bune, ce-i cu masina aia statica? Explica. Si ce daca ala conduce BMW? Si ma rog, ce ar trebui sa conduca? Sandero Stepway?
    7 1
  • Renault?
    Nu erau parca prost vazute marcile franceze, in special Renault, pe piata americana? Poate ca ar fi mai bine sa le vanda sub sigla Dacia :)

    In alta ordine de idei, daca sunt de alea produse in Brazilia/Mexic/etc. cu ce ne incalzeste pe noi, cei din Romania?
    6 4
  • ANDY(I am deaf)
    aiurea
    slabi cai putere!
    1 3
  • Octavian
    @director dacia
    Mai trebuie sa fie si persoane ca si tine pe forum. Uita-te in curtea ta si apoi uita-te in curtea altuia. As vrea sa zic arata tu daca poti mai mult, dar din felul in care scrii....tare ma indoiesc :)). Si ce daca are seria 3? Personal imi place mult mai mult seria 3 coupe sau cabrio decat oricare alt bmw.

    On topic: felicitari Dacia. Cand acum 5 ani toata lumea radea de Logan si il facea in fel si chip, acum este cel mai important ambasador al nostru. Aste cel putin pana va lansa modelul sport un alt producator autohton.
    5 0
  • Dacia/Renault/Nissan
    Poate ar trebui sa faca ca si in cazul "Logan in Mexic" - sa-l branduiasca Nissan.
    4 2
  • dacia
    oameni buni Dacia l-am creat noi sa zicem dar nu chiar.
    L-am avut o perioada si am facut carute din ele.
    Acum ca nu-l mai avem altii reusesc sa faca autoturisme.

    Nu este mandria npoastra doarc ca l-amvandut DA
    4 5
  • Proiectul "Dacia Duster" e 100% romanesc !
    SUA e o piata matura si experimentata in aria suv-urilor, deci daca ar fi bine primit nu ar face decat sa-i confirme calitatile on-road si off-road... se stie deja, cand spunem Dacia, spunem masini incapatoare, robuste si accesibile, insa cu ce vine in plus Duster sunt niste abilitati off-road REALE in teren cu grad de dificultate mediu. Toate datele furnizate pana acum intaresc acest lucru: este o masina usoara cu un cuplu suficient, deci agila, cu o garda la sol de 20 cm (una dintre cele mai bune valori din clasa crossoverelor) si un sistem foarte performant de tractiune integrala de la o marca cu experienta de peste 50 de ani in sisteme 4x4...

    @foliedeprotectie
    si pt toti cei care mai o urma de dubiu: Dacia Duster e conceput in intregime de inginerii romani din cadrul centrului tehnologic de la Titu !!!! La fel cum este si conceptul de la Geneva.

    Sa nu mai vad altceva !
    12 1
  • Duster
    @Vasi27
    si un sistem foarte performant de tractiune integrala de la o marca cu experienta de peste 50 de ani in sisteme 4x4...

    si pt toti cei care mai o urma de dubiu: Dacia Duster e conceput in intregime de inginerii romani din cadrul centrului tehnologic de la Titu

    Pai cum poti sa te contrazici in halul asta... esti praf... cine l-a conceput in intregime?

    praf si pulbere.... a concepe inseamna si a face daca iei 4x4 de la Nissan ce ai conceput???
    3 10
  • @calin
    Crezi ca atunci cand Audi a conceput R8 cu sistemul 4x4 de pe Gallardo inseamna ca nu e conceptie Audi??!!! Sau motorul V10 de pe Gallardo...???!!!
    Toate Loganurile, Sandero, Dister or sa fie produse la Mioveni nu in Brazilia sau Mexic.
    Nu pot decat sa felicit Dacia pentru ceea ce au facut.
    Eu o sa-mi iau la firma un Duster cu siguranta.
    9 1
  • z06
    @z06
    eu contestam ideea dezvoltata de Vasi27, cum ca ar fi de concetie integral romaneasca.
    exemplul tau este irelevant, nu a spus aici nimeni ca cei din grupul VAG nu folosesc la comun piese sau ansamble...
    Duster este cea mai spectaculoasa realizare automobilistica din Romania, dar nu trebuie sa ne umflam in pene ca noi am inventat apa calda, ai prins ideea?
    o zi buna
    1 7
  • @z06
    ma bucur cand vad o minte luminata intr-un ocean de prostie...

    @calin
    Nu, nu ma contrazic. Motorizarea este Renault, iar sistemul 4x4 e de provenienta Nissan, insa tot ce tine de proiectare (amplasare motor, transmisie, setarea trenului de rulare, solutii de interior, design etc) si testare, e facuta de ingineri romani angajati ai Renault Technologie Roumanie (RTR)... asta fiind singurul centru de inginerie auto din Europa de est.
    Tie daca ti s-ar transplanta un organ, inseamna ca ti-ai pierde identitatea? Asta e o practica comuna la toti constructorii din motive economice... mai invata !
    10 1
  • Duster
    @Vasi27
    Tu esti un subtil... vrei sa fi ironic si dragut in acelasi timp.
    Recunosc ca sunt prost si mai am de invatat, lumineaza-ma tu care le stii pe toate ce intelegi din propria-ti aberatie:

    "Motorizarea este Renault, iar sistemul 4x4 e de provenienta Nissan, insa tot ce tine de proiectare (amplasare motor, transmisie, setarea trenului de rulare, solutii de interior, design etc)"

    Ca tu lucrezi, sau cunosti pe cineva la RTR "singurii din Europa de Est" nu iti da dreptul la a ne cred pe restul prosti.

    Fara ajutorul Renault sa Nissan Duster nu ar exista, daca sunteti acolo atatia specialist straluciti, de ce Dacia nu a rezistat ca si marca independenta... cred ca stiu... a venit globalizarea si v-a "eficientizat"...oare....

    Las-o balta ca nu esti buricul ....
    1 7
  • cristi
    banere
    mama lor de bannere!!!!
    2 0
  • @calin
    Fratilor, pai asa hai sa-l gasim p-ala care a inventat roata si sa-l dezgropam , ca dupa rationamentul tau acolo ajungem ! mergem la radacina ! trebuie sa-i dam meritele omului, nu? :))
    Vbesc pe limbajul tau ca sa ma intelegi. Acum te intreb: ca sa-ti construiesti o casa te apuci sa-ti fabrici propriile caramizi ?
    7 0
  • Gabriel
    Riscanta decizie
    Renaultul a mai facut niste incercari sa intre in SUA , soldate cu un esec . Chiar daca americanii cauta masini mai ieftine cu consum mai mic , este de preferat sa exporte acolo produse de care sa fie foarte siguri ca sunt bune calitativ ( ma refer si la materiale de interior , etc ) pt ca de multe ori , ca sa iti promovezi o imagine oe o piata , mai ales pe o piata unde nu ai reusit de la prima incercare , este necesar sa daic eva cat mai bun ( comparativ cui ce dau altii ) si la un pret tentatnt . Putem vedea si in Europa problema de imagine pe care o are Renault cand incearca sa vada cu profit in zona clasei superioare .
    2 7
  • @Gabriel
    bai baiatule, tu ai o mentalitate de om invins din nastere! asa o sa ajungi cel mai ratat dintre ratati ! Pana acum, contrar a ceea ce crezi tu, toate indiciile duc spre un succes rasunator. Tehnologia Nissan e foarte apreciata in America de nord...
    Oricum nu se poate spune ca americanii au sau au avut vreodata produse de o calitate mai buna decat ce produce Renault... ( nu discut aici de marci premium gen Cadillac sau Lincon ) Sunt inconjurat de prosti !
    5 2
  • Duster
    @Vasi27

    Nu imi fac caramizi, dar oricum comparatia este deplasata, ca sa intelegi TU despre ce vorbim iti exemplific... daca eu imi fac casa cu caramizi de la firma X nu o sa-mi pun sigla firmei mele pe caramizile respective....de fapt nu are rost. Ai dreptate.
    Am incheiat.

    Un weekend placut tuturor.
    1 4
  • AndreiRN
    Amestecatura
    Ar fi o greseala sa se foloseasca de numele Renault care este de kkt. Ar fi mult mai bun Nissan si asamblat in Mexic. Farurile nu cred ca sunt de provenienta romaneasca ci Made in China. Poate usile sa fie.
    0 10
  • Alin D.
    Andrei, Andrei....
    AndreiRN, farurile pentru Dacia se fac la ELBA Timisoara, dintotdeauna (e adevarat ca se gasesc si turcesti pe piata, dar e treaba ta ce cumperi), comanda cutiei de viteze se fac la DURA Timisoara, conductele de aer conditionat la COntitech timisoara, scaunele de jonhson controls pitesti etc....dacia nu e o chinezarie...sa ne intelegem...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru