Dacia se lansează în Anglia: "Uitaţi de noul BMW Seria 3, e mai importantă lansarea Dacia!"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.03.2012
Comunicatul care anunţă lansarea Dacia în Marea Britanie e un amestec de amuzament şi informaţii interesante. Preţurile Dacia din Albion vor fi publicate la sfârşitul lunii iunie.

Dacia se pregăteşte de lansarea pe una dintre cele mai importante cinci pieţe auto ale Europei. Marea bBritanie - ultima redută încă neatacată de brandul românesc - se pregăteşte să adopte modele Dacia cu volan pe partea dreaptă.

Primele modele care vor încerca să atragă clienţi britanici sunt Duster şi Sandero, Dacia promiţând preţuri care pentru piaţa din Marea Britanie sunt foarte atractive. Într-un comunicat prezentat ieri, oficialii care reprezintă marca de la Mioveni în Albion anunţă cu surle şi trâmbiţe noua lansare: "Te gândeşti să-ţi cumperi o maşină nouă sau second-hand în următoarele luni? Nu o face. Mai sunt 100 de zile până la lansarea britanică a mărcii Dacia".

Conform informaţiilor oficiale publicate în comunicat, preţurile pentru modelele care vor da startul carierei de piaţă Dacia în Marea Britanie vor fi anunţate în 28 iunie, urmând ca maşinile să poată fi admirate în showroom-uri abia în ianuarie 2013. Până atunci, clienţii britanici vor putea să comande însă modelele Dacia.

"Uitaţi de SUV-ul Bentley, de noul BMW Seria 3 şi chiar de Toyota GT-86, pentru că cea mai importantă ştire auto a anului 2012 va fi mult-aşteptata lansare Dacia în UK", anunţă cu umor oficialii Dacia în comunicat.

Mai mult, comunicatul conţine chiar şi explicaţii legate de pronunţia corectă a numelui mărcii: "Dat-ch-a".

Pentru a atrage atenţia jurnaliştilor britanici, cei de la Dacia enumeră în finalul informaţiilor de presă câteva dintre avantajele Dacia în raport cu celelelate mărci de pe piaţă. "Anul trecut, Dacia a fost pe primul loc la vânzări În Maroc şi România şi a devenit chiar al patrulea brand în clasamentul din Franţa în 2010, cu Duster primul SUV la vânzări pe această piaţă. (...) Când vine vorba de fiabilitate, Dacia excelează. Fiecare model este testat intensiv, în primul rând pentru a face faţă drumurilor grele şi condiţiilor meteo extreme ale destinaţiilor sale, din Columbia în Iran şi, în curând, în munţii Scoţiei (...) Dacia a terminat pe locul al doilea, în spatele Audi şi în faţa BMW, în studiul de satisfacţie a clienţilor realizat de JD Power în germania în 2010".

Pentru a comunica şi mai eficient lansarea mărcii, Dacia şi-a inaugurat şi un site oficial care anunţă timpul rămas până la apariţia oficială a brandului Dacia între opţiunile clienţilor britanici.

via | Newspress (înreg.)

Comentarii (19)

  • Bravo Dacia!
    http://www.daciacars.co.uk/
    43 8
  • James May este fericit :))
    49 4
  • atata tam-tam........
    sunete si urlete.........astia de la dacia singuri se felicita......in loc sa astepte si sa vada reactia pietei........
    trebuie sa ne gandim ca piata auto din Anglia este total.....'alcumva' decat cea din restu Europei.....
    sanse sunt ca dacia sa dea lovitura insa ar fi mai bine sa taca din gura cu comenturi de genu........suntem mai 'iubiti' ca bmw.....si altele......
    per total Dacia este o marca bunicica la bani ei.........
    'fiecare model este intensiv testat in conditi meteo extreme'.........ha ha ce prostie......doar sa te uiti la stergatoarele de parbriz de pe logan si deja sti ce te asteapta pe o ploaie torentiala.........
    nu contest marca..........insa promocarea ei de catre niste oameni prosti poate fi si in defavoru nostru
    12 65
  • Carlos
    @tzenu_bmw
    Reactia liderilor de opinie pe piata britanica a venit deja, doar ca n-ai fost tu pe faza.

    http://www.automarket.ro/tv/teste/fifth-gear-testeaz-dacia-duster-prin-munii-atlas-din-maroc-2232.html

    http://www.automarket.ro/stiri/jonny-smith-fifth-gear-logan-e-o-masina-excelenta-dar-aveti-o-25244.html

    http://www.automarket.ro/stiri/james-may-lauda-din-nou-produsele-dacia-30648.html
    45 8
  • Teznu, exagerezi, pe bune. Mesajul transmis e unul in primul rand haios care sa te faca sa iti starneasca curiozitatea. Si inca o chestie importanta: nu uita ca unii din jurnalistii auto care e fan infocat Dacie e tocmai James May.
    Eu zic ca se va vinde si in UK. Daca a reusit sa aiba vanzari record in Germania, adica acolo unde poporul e patriot rau renuntand la Golf, Passat, Astra etc, nu vad de ce nu ar reusi sa vanda si in Anglia. Poate ca vanzarile nu vor fi explozive dar sunt convis ca vor fi bune :)
    40 3
  • @Carlos & @LauCalin
    daca voi credeti ca un om matur de 30-30 de ani merge in cumpere o dacia doar bazanduse pe vorbele altora inseamna ca nu stiti ce inseamna o masina.......
    un om serios se gandeste si la siguranta familiei.....nu moar la spatiu interior si functionalitate........
    pun cariu ca englezu mai pune inca 2000 de lire si mai bine isi ia o Corsa care este foarte apreciata pe piata locala.......
    9 47
  • Carlos
    @tzenu_bmw
    Dacia e un succes in vestul Europei. Chiar nu conteaza opinia ta.
    36 12
  • hmm .. volan pe stanga... photoshophail :)

    foarte bine ca merg si acolo, natia aia este destul de pragmatica si vca reactiona bine la o oferta corespunzatoare ;)
    24 1
  • Toti vor sa fie BMW. ;)) ;)) ;))
    4 21
  • "Uitaţi de SUV-ul Bentley, de noul BMW Seria 3 şi chiar de Toyota GT-86, pentru că cea mai importantă ştire auto a anului 2012 va fi mult-aşteptata lansare Dacia în UK", anunţă cu umor oficialii Dacia

    Unde vezi tu ca mentioneaza doar BMW ?
    20 2
  • Tzenu, ai sa vezi ca nu e chiar asa. Pana la urma, cel putin teoretic, un X5 este mai sigur decat o Fiesta de exemplu (ma rog, hai sa ne referim in primul rand la mase). Si ce, asta inseamna ca Fiesta nu se vinde bine in Marea Britanie? Deci asta cu siguranta nu e neaparat un factor decisiv. Ca pana la urma poti sa fi si in X5 si unuia cu tiru care vine din fata i se face rau la volan, sau are o defectiune, sau adoarme si tot "dai mana cu sf. Petru si ai lui".
    Si englezii au saracii lor. Sa iti doresti un lucru (gen un SUVsa u o masina noua) nu ne este interzis. Bine, acum se va trezi unu; sa spuna ca ce, eu daca am Logan sunt sarac? Ca o lamurire (de siguranta), unu' din vest vede Dacia o masina mai accesibila si mai ieftina decat o vede un roman, pentru ca e alta putere de cumparare. La asta ma refer.
    27 0
  • Sub 10.000 de lire? Nu cred!
    Bravo Dacia! Carlos,de ce ar conta parerea ta iar a lui,, tzenu'',nu? Bine ca a murit Ceasca ,altfel erai primsecretar cu propaganda!
    9 25
  • Dacia
    @Lucci Te rog frumos nu te mai lua de bagatorul de seama CARLOS alias ELVIS...Ce dreaq el le stie pe toate
    7 22
  • @LUCCI
    Vezi cat e lira in comparatie cu euro si ai sa vezi ca e foarte posibil :D... adica full nu trece de 14000 de lire... ceea ce inseamna o masina al naibii de ieftina la ei... daca vrei ceva mai ieftin, trebuie sa intri adanc in piata sh-ului la ei...

    ca sa nu mai zic de taxe si alte acareturi din astea care la ei sunt usturator de scumpe... va fi un chilipir...

    Si in vest asta este tinta dacia... trecerea din sh la o masina noua :)

    Cred ca majoritatea comenzilor vor fi pe modelul full... iar cel de baza nu cred ca o sa vada UK...
    17 1
  • AndreiRN
    Succes
    Pai oricare isi cumpara masina si mai ales in zilele de azi de criza se uita la pret.
    BMW a cam jupuit lumea cu preturi exagerate si masini cu o fiabilitate redusa in ultimi 20 de ani si incet dar sigur lumea cu ceva cap isi da seama si abandoneaza acest brand in favoarea unuia ce ofera calitate reala.
    12 6
  • alicipiade
    lansare Dacia in Anglia
    fiabilitate la dacia? pauza. pica injecotare si pompe la 50 - 60 mii de km
    2 9
  • realitatea zilei
    Iti pica injectoarele la dieselul oricarei marci in Romania daca esti prost si nu stii sa conduci sau ghinionist la alimentare. In general oamenii sunt multumiti de Dacia.

    http://www.automarket.ro/stiri/studiu-proprietarii-dacia-sunt-cei-mai-multumiti-de-masinile-lor-43356.html
    9 1
  • Iar...
    ...conserva autohtona,mai mult sau mai putin,ca doar acum o fac si marocanii...
    Asa dragilor,sariti cu pupaturile,ca de mult nu au mai avut bataturi pe cur astia de la dacia,era cazul sa mai le faceti cateva,bagati,bagati...
    3 18
  • @klausnake
    In Vulcan somajul e ridicat am auzit... nu-i de mirare ca ai timp sa arunci pe forum comentarii idioate. Nu ne fac cinste romanii rupti in fund, dar fuduli. Totusi trebuie sa va suportam.
    19 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru