Daimler: vanzari mai mici cu 34% in primul trimestru

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.04.2009
Daimler a anuntat oficial, astazi, ca in primele trei luni ale anului 2009, vanzarile grupului au scazut cu 34%. Mercedes nu a reusit sa vanda decat 231.200 de vehicule de pasageri la nivel mondial.

Dupa ce a anuntat ca renunta la pachetul sau de actiuni din cadrul grupului Chrysler, Daimler a facut publice si rezultatele financiare inregistrate in primul trimestru al acestui an. Asa cum probabil toata lumea se astepta, si vanzarile grupului care detine Mercedes-Benz au scazut considerabil in primele trei luni ale anului.

Compania germana a inregistrat pierderi nete de 1.286 de milioane de euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand Daimler a consemnat un profit net de 1.332 milioane de euro. Astfel, in primele trei luni ale lui 2009, Daimler a reusit sa vanda doar 332.300 de automobile si vehicule comerciale, in scadere cu 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile vehiculelor de pasageri au scazut si ele cu 27.4%, totalizand 231.200 de unitati, cifra influentata foarte mult si de introducerea noii generatii E-Klasse. Anul trecut, tot in primul trimestru, Mercedes a reusit sa vanda 318.300 de vehicule de pasageri.

Divizia Daimler Trucks a reusit sa vanda la nivel mondial 65.400 de vehicule, comparativ cu 107.700 unitati livrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Diviziile de vehicule comerciale si de autobuze au inregistrat si ele pierderi, vanzarile fiind considerabil mai mici comparatic cu 2008.

Potrivit unui oficial din cadrul Daimler, nemtii nu sunt foarte optimisti in ceea ce priveste situatia vanzarilor. Anul 2009 ar urma sa aduca rezultate negative chiar si pentru un constructor de talia Mercedes.

via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru