Debutul lui Tesla Model S va fi intarziat cu aproape 18 luni

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.01.2010
Tesla Motors ar putea intarzia aproape 18 luni in livrarea pe strazi a lui Model S. Elon Musk a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca Model S va debuta peste doi ani si jumatate, cu 18 luni mai tarziu decat termenul anuntat initial.

Tesla sarbatoreste productia a 1.000 de unitati ale modelului Roadster la Detroit. Constructorul de vehicule electrice a prezentat exemplarul cu numarul 1.000, care va purta si numarul VIN 1.000 la Salonul Auto de la Detroit. Modelul va fi vandut in cadrul unei licitatii, iar 175.000 de dolari din banii obtinuti in urma vanzarii vor fi donati unor fundatii din Detroit.

Tesla Roadster poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 3.7 secunde si nu emana carbon in timp ce functioneaza. Tesla Roadster nu are nevoie de schimburi regulate de ulei sau de lucrari la sistemul de evacuare si nu are nevoie de bujii, pistoane, furtune, curele de cauciuc sau ambreiaje. Acest lucru limiteaza durata de viata a lui Roadster doar de longevitatea bateriilor, care pot fi inlocuite la un moment dat.

Tot la Salonul Auto de la Detroit, Elon Musk a dezvaluit faptul ca Model S va fi lansat pe piata in circa doi ani si jumatate. Acest lucru inseamna ca productia celebrului sedan electric nu va debuta in 2011 – asa cum era planuit initial, ci abia in decursul anului 2012.

Elon Musk nu a dezvaluit inca motivele ce tin de aceasta intarziere, care ar putea fi strans legate de fabrica la care este produs noul Model S.

Via | TheAutoChannel

Comentarii (4)

  • adeptii celor 4500NM
    rog toti adeptii/fanii audi, cum explica ei faptul ca masina asta (Tesla Roadster) are 248 CP si un cuplu 270 Nm si face suta in 3.7 sec, in timp ce magnificul concept e-tron are 313 Cp si 4500 NM si suta in 4,8 secunte. Cum de au scos ei cuplu ala senzational, dar face suta in 4,8 in timp ce Tesla are un cuplu de 16x mai mic decat etronu, aceasta este mai rapida ?
    2 3
  • R
    Simplu, astia spun adevarul.
    2 0
  • Cei de la Audi au comunicat de fapt valoarea cuplului la roti, mult amplificata datorita demultiplicarii cutiei de viteze. Nimeni din industria auto nu comunica valoarea cuplului la roti, ci cel de la arborele motor, dar celor de la Audi li s-a parut mai interesant asa. Cuplu real masurat de niste jurnalisti americani se ridica la valoarea de 650 NM.
    2 0
  • @MCD
    Din ce am vazut eu in imagini, tesla roadster este cam "cheala". Banuiesc ca greutatea e mult sub cea a audi-ului.
    De aici si diferenta de timp.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru