Declinul GM grabeste lansarea lui Volt

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.07.2008
Situatia financiara grava prin care trece GM in prezent va grabi probabil lansarea hibridului Volt.

In ultima vreme am prezentat constant stiri despre perioada critica prin care trece GM si mai toti constructorii americani. Al doilea producator mondial se confrunta cu o scadere continua a vanzarilor, disponibilizari in masa si inchiderea unor uzine importante.

Pentru a mai reduce presiunea presei si a reveni in atentia publicului intr-o lumina buna, GM pregateste o strategie inteligenta. Americanii vor sa profite la maxim de aniversarea din acest an, cand vor implini 100 de ani de existenta.

Pentru a marca evenimentul istoric e nevoie de un model care sa reprezinte un nou inceput pentru americani, asa ca GM se poate gandi la o lansare prematura a mult asteptatului Volt. Desi startul productiei a fost programat pentru 2010, la sfarsitul lunii noiembrie, liniile versiunii de serie au fost, se pare, definitivate.

In plus, potrivit ultimelor noutati venite din interiorul departamentului de cercetare si dezvoltare, performantele bateriei litiu-ion depasesc in acest moment asteptarile.

Problema ramane insa costul ridicat de productie, GM fiind nevoit sa caute solutii de urgenta pentru a arata americanilor si lucruri pozitive.

Ne putem astepta deci la o dezvaluire a versiunii de serie Volt in luna septembrie a acestui an cu ocazia implinii a 100 de ani de GM. Daca noul model hibrid va reprezenta o lansare istorica pentru General Motors ramane insa de vazut.

via | Autoblog

Taguri: GM, Volt

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru