Designerul Elio Zagato s-a stins din viata

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.09.2009
Celebrul designer si pilot Elio Zagato a decedat din cauze naturale la varsta de 88 de ani. Elio Zagato era seful celebrei case de design care ii poarta numele.

Legendarul designer Elio Zagato, seful casei de design care ii poarta numele, a trecut in nefiinta. Dr. Elio Zagato este celebru pentru cariera sa de designer, dar acesta a fost si un pilot de curse de succes. Enzo Ferrari il alinta Zagatino, iar italianul a reusit sa castige 82 de curse si cinci campionate GT. Numeroase creatii ale lui Zagato au fost puncte de cotitura in industria auto, atat din punctul de vedere al design-ului, cat si din punctul de vedere al inovatiei.

Astfel, Dr. Elio Zagato a creat elemente precum acoperisul dublu din bule de sticla si a utilizat in premiera geamuri din plexiglas pentru a micsora greutatea modelelor sale. Printre creatiile sale legendare putem enumera modele precum Lancia Fulvia si Flavia, Ferrari 250 GTZ, Maserati A6G, Aston Martin DB4 Zagato si Alfa Romeo SZ, TZ si TZ2. Decesul celebrului designer vine intr-o perioada in care compania sa abia a reusit sa evite falimentul, dar trece printr-o perioada financiara dificila.

In cariera sa de pilot, Elio Zagato a infruntat competitori precum Ascari, Fangio, Galluzzi, Nuvolari, Stagnoli si multi altii.

Din cele 150 de curse in care a participat, Zagatino a castigat 82 de Grand Prix-uri. Debutul sau in motorsport a avut loc in anul 1947, cand a concurat in Piacenza la bordul unui Fiat modificat, facut cadou de tatal sau, Ugo Zagato.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • "compania s-a abia a reusit" s-a?!
    1 1
  • schumi
    Dumnezeu sa-l primeasca!
    ...
    2 0
  • NeoGalaxy
    "Dumnezeu sa-l primeasca!"

    Idem Schumi adica :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru