Detalii despre noul Mazda 3 Sedan

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 18.11.2008
Mazda a dezvaluit detalii privind motorizarile si dotarile modelului Mazda3 Sedan.

Esential

167 cai putere produce motorul noului Mazda3 Sedan.
0.29 este coeficientul aerodinamic al lui Mazda3 Sedan, lider in clasa sa la aceasta categorie.

Noul Mazda3 Sedan va fi prezentat la Salonul Auto din Los Angeles. Pana la data prezentarii oficiale, Mazda a dat cateva detalii legate de acest model. Sedanul din clasa compacta va fi disponibil in Statele Unite ale Americii inca de la inceputul anului 2009.

Modelul a primit o noua motorizare cu patru cilindri avand capacitatea de 2.5 litri. Acest motor produce 167 cai putere si inlocuieste generatia precedenta care avea o cilindree de 2.3 litri si oferea 156 cai putere. Versiunea de baza a sedanului Mazda3 este echipata cu un motor de 2.0 litri care dezvolta 148 cai putere.

Oficialii companiei japoneze au declarat ca Mazda3 va avea un coeficient aerodinamic de 0.29, devenind astfel lider in clasa sa. Cu ajutorul acestui coeficient aerodinamic, Mazda3 va beneficia de un nivel redus de zgomot de fond.

In materie de dotari, atat standard cat si optionale, putem mentiona: faruri bi-xenon auto-adaptive, sistem audio BOSE cu 10 difuzoare, scaun sofer reglabil electric cu memorie, precum si un sistem keyless entry alaturi de pornirea motorului din buton.

Mazda3 Hatchback va fi prezentat la Salonul Auto din Bologna, Italia, pe data de 3 decembrie. Varianta hatchback a acestui model va fi disponibila concomitent cu sedanul. De la lansarea sa din anul 2003, actualul model Mazda3 a fost vandut in 1.8 milioane de unitati, in peste 100 de tari si a castigat peste 90 de premii.

Via | MotorAuthority 

Comentarii (6)

  • reclama
    Mai taiati din reclama cu Vodafone ca nu mai intru pe la voi. Inteleg ca din asta traiti, dar este agasant... multumesc.
    0 0
  • Foloseste http://noscript.net/ daca ai Firefox
    ot : masina este foarte frumoasa,pacat ca nu se vehiculeaza nici un pretz de pornire
    0 0
  • of
    Sunt din Ploiesti si am fost in iulie la dealer pt o Mazda 3 dar am plecat invatrindu-ma cand mi-a spus ca tr sa astept pana in DECEMBRIE. De ce? Pt. ca Romania NU EXISTA ca piata ,oficial , pt Mazda. Pacat pt ca ,dupa mine, este de departe(si stiu ce spun)cea mai fiabila din clasa sa ,poate aia 10% din pretul pt ,,non euro'' daca i-ar scutii dar nu are cine pt ca Tariceanu tr sa-si vanda C4(cacat4) ,ca-i fabricat in Europa,de.
    0 0
  • razvan
    superb ..
    Super tare Mazda asta .. ca marca asa, si cu noul 3 deja creste maxim in ochii mei ! Ca sa nu mai zic ca acum, cand Ford renunta la actiuni si Mazda redevine japoneza in procentaj mare .. mai multa incredere imi confera, abia astept sa merg la Bologna.
    0 0
  • V.l.a.d.
    Bologna
    Apropo... in ce perioada e salonul auto de la Bologna ??
    0 0
  • Bogdan M
    @Lucci: Dealerul ala cu care ai vorbit tu este un mare idiot si nu are ce cauta acolo. Romania este una din pietele cu cele mai mari vanzari din Europa pentru Mazda, iar acest termen de asteptare se datoreaza faptului ca din cauza cererii mari nu exista stocuri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru