Die Welt: Vygor Opera, cea mai urâtă maşină din lume în 2011

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 21.11.2011
Crossover-ul de 140.000 de euro dezvoltat de italienii de la Vygor este considerat de cititorii publicaţiei Die Welt cel mai urât model prezent în industria auto în 2011. Pe celelalte două locuri s-au clasat Pontiac Aztek şi Fiat Multipla.

Ediţia online a publicaţiei germane Die Welt a avut ideea de a supune la vot câteva dintre cele mai controversate creaţii auto din lume din punctul de vedere al designului. Topul rezultat, cel al celor mai urâte maşini care circulă pe strâzi în 2011, este unul al maşinilor care şi-au bazat întreaga campanie de marketing pe cvu totul altceva decât designul exterior. 

Pe locul întâi al topului dezvoltat de Welt stă o apariţie recentă. Este vorba de Vygor Opera, probabil cea mai urâtă maşină creată vreodată de o casă de design italiană. Modelul, dezvoltat de o casă de producţie din Toscana, este un crossover-SUV-Gran Turismo-hatchback care va costa 140.000 de euro după ce acesta va fi scos în versiune de serie. 

A doua poziţie în topul dezvoltat de germani este ocupat de Pontiac Aztek, un alt crossover, construit de această dată în Statele Unite. Modelul american s-a clasat la distanţă foarte mică de un alt clasic al genului, Fiat Multipla de generaţie 2002, maşină considerată de mulţi cea mai urâtă apariţie din istoria Fiat.

via | Die Welt

Comentarii (10)

  • Lexmark
    Dar nici...
    Dar nici cu X6...nu imi este rusine!
    14 15
  • vai ce uratenii...sperii copii pe strada cu cele 3 exemplare...
    14 1
  • si cei "uitati"
    probabil ca aia de au votat au uitat de monstrozitatile urmatoare:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bf/SsangYong_Rodius_270_Xdi_rear_20100719.jpg

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/2009_SsangYong_Actyon.jpg

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/Ssang_Yong_Actyon_Sports.jpg
    6 1
  • http://image.trucktrend.com/f/31854977/2012-lincoln-MKT-studio-front-view.jpg

    o noutate in domeniul "designului" concurent pentru acest top
    1 2
  • He he
    Hm, topuri cu "naufragii estetice" fac deliciul lumii auto si se vor tot realiza cat va trai pamantul...Personal, cred ca Fiatul respectiv oripileaza orice om normal, indiferent de gusturi si chiar fan infocat Fiat de-ar fi, deci lasati Pontiacul in pace (care, impreuna cu Oldsmobile si SAAB, au format o oarece oaza exclusivista in cadrul GM), fie-i tarana usoara. Cat despre Vygor, nu-i vina designerilor, ci mai degraba s-a intamplat ca o tentativa de sedan a cazut peste o tentativa de SUV, in genul motanului Tom care i-a turtit capatana dulaului Spike, iar cand acesta din urma a incercat sa-si scoata capul cufundat si indesat in torace, a iesit de fapt capul de motan :)
    4 2
  • Adaos
    La cat sadism zace in mine, as fi in stare sa iau o Multipla si sa ma hazardez sa "agat" cu ea neshte "mondene" precum Senzuala, Braileanca, Bianca, Crudu, Pestritu, Pistol, Buruiana, surorile Cheeky si alte exponente cracoase, alias dive crestine, intelepte si culte la cap...La asa femei "valoroase", asa masina, pai nu? Deci mademoisellele in cauza n-ar avea de ce sa ma refuze...
    4 0
  • Aceste uratenii nu au ce cauta in lumea auto
    Toate trei isi merita pozitiile.

    Subtil, foarte subtil...
    1 1
  • @baieti
    Aveti perfecta dreptate, oricum as lua-o; am vrut sa salvez putin impresia lui Aztek (din respect fata de mortul care nu se va mai intoarce de la groapa), dar, in esenta, toate cele trei hidosenii te lasa ca la dentist sau te impinge sa razi cu lacrimi in pofida rezistentei tale sobre - oare poate fi posibil, ca designer platit supra-muritor, sa-ti imaginezi pe hartie sau pe calculator porcariile astea fara sare si piper, avangardiste si sfidatoare la adresa bunului gust si, mai grav, sa convingi tot staff-ul tehnic si administrativ ca merita sa capete contur pe liniile de productie?...Culmea este ca exista atatia absolventi de TCM saraci, dar plini de inventivitate, care reusesc sa-ti schiteze rapid si fara mari eforturi carcase captivante de modele virtuale chiar si numai pe o ciorna la o masa de local unde i-ai invita, fara sa aiba pretentia de a fi bagati in seama de marci serioase, pe cand unii designeri angajati pe sume consistente si/sau pe reputatii solide isi dau in petec cu seninatate (desi toti sunt animati de bune intentii, dar niet valoare ramane niet valoare!), iar "creatiile" lor mananca banii firmei pe care cu "cinste" o reprezinta, pe fondul ignorantei favorabile a sefilor, insa palma ulterioara a publicului nu-i cruta, trebuind sa insemne un semnal de alarma pe viitor...
    2 2
  • anonim
    URATANII
    cele mai urate masini: Dacia Duster ,Dacia 1310
    2 3
  • @anonim
    un anonim vei ramane toata viata
    oamenii chiar nu dau 2 bani pe impresiile tale... duster se vinde in draci
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru