Vechiul Stig face lista celor mai proaste maşini conduse la Top Gear

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.05.2011
Ben Collins, fostul personaj misterior The Stig, a întocmit o listă a celor mai proaste maşini conduse de-a lungul colaborării sale cu Top Gear.

După ce a părăsit cu mare scandal echipa Top Gear şi apoi a trecut în barca rivalilor de la Fifth Gear, Ben Collins, cunoscut de publicul larg ca fiind omul din spatele personajului The Stig, face noi dezvăluiri. Collins a alcătuit recent un top al celor mai dezamăgitoare maşini pe care le-a condus de-a lungul colaborării sale cu echipa Top Gear.

Lista vechiului Stig începe cu un model iconic pentru Alfa Romeo, supercarul 8C Competizione. Fostul membru al echipei Top Gear a criticat frânele şi ţinuta de drum. Collins a susţinut că frânele modelului italian au o atitudine dezechilibrată, iar ţinuta de drum rigidă face dificilă manevrarea maşinii pe drumurile proaste.

Noul moderator Fifth Gear a criticat şi vechiul Fiat Multipla, caracterizat ca fiind desenat după o influenţă foarte personală şi echipat cu motorizări slabe. Nici Cadillac Escalade nu a scăpat de criticile lui Collins, fiind dezapreciat pentru consumul mare de carburant, pentru prestaţiile lamentabile în teren accidentat şi pentru calitatea generală.

O altă maşină americană, Dodge Charger, a fost de asemenea criticată. Sedanul este prea greu pentru motoarele care îl propulsează şi beneficiază de o cutie automată mult prea lentă.

Ben Collins nu a uitat nici de o celebră marcă engleză, TVR. Judecând după comentariile sale, Sagaris este maşina care i-a plăcut cel mai puţin, în contrast cu ceea ce a declarat fostul său coleg, Jeremy Clarkson.

Modelul sportiv a fost criticat pentru lipsa mânerelor uşilor, scaunele incomode şi pentru manevrabilitatea dificilă, dată fiind lipsa unor sisteme ca ABS şi ESP. Vechiul Stig a criticat şi elementele aerodinamice, prost fixate de caroserie şi fără nici un rol de îmbunătăţire a ţinutei de drum.

via | autoblog

Comentarii (8)

  • BaditzaEx
    asa Da, parere integra !!!
    chiar imi doream sa aud/vad parerea unui pilot/ sofer profesionist, care a condus muuuuulte.... masini , si-si spune parerea neinfluentata de VAG, Reno....si altii
    10 7
  • VladyF
    De ce ati pus poza noului Dodge Charger in articol?! Nici nu fusese lansat la momentul plecarii lui Ben de la Top Gear.
    20 4
  • Gregory
    ce chestie domne' se pare ca un pilot adevarat nu a inclus vectra opc pentri cele mai proaste asa cum zicea pupincuristul vw si anume jeremy clarkson. emisiunea in sine este superba insa subiectivismul dus la extrem de clarkson din motive cel mai probabil financiare si poate un pic patrimoniale(vezi aston si bentley dar totusi acestea sunt chiar niste supercar-uri adevarate si pot crea afinitati)
    6 5
  • @VladyF
    Corect,noul Charger nu era lansat cand a plecat maimutoiul ala de la T.G.
    10 6
  • alfa ramane alfa :))
    8 15
  • Trebuia sa zica ceva si de masinile americane........ Cred ca nu isi luase pastilele......
    9 7
  • @all
    Pana si STIG, afirma ceea ce sustin eu !
    Italienele sunt masini proaste ! =))))))
    8 7
  • "dificilă manevrarea maşinii pe drumurile proaste" o alfa mereu va da clasa la aceeasi capacitate cilindrica VAg-istilor
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru