Diesel "verde" pentru C220

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.02.2007
Constructorul german continua seria motorizarilor diesel BLUETEC. Mercedes va lansa la Salonul Auto de la Geneva Vision C220 Bluetec.

Mercedes-Benz va prezenta la Geneva versiunea Vision C220 BLUETEC, primul model cu patru cilindri care va imprumuta tehnologia dieselului ultra-clean. Asemeni SUV-ului Vision GL 420, prezentat luna trecuta la Salonul Auto de la Detroit, noul Vision C220 ofera o noua perspectiva asupra motoarelor diesel.

BLUETEC-ul Mercedes este deja in concordanta cu normele euro 6 aplicabile tuturor vehiculelor din Europa incepand cu 2015. Mai mult decat atat motorul sedan-ului ofera o putere de 170 de cai si un cuplu motor de 400 Nm, toate acestea combinate cu un consum de doar 5.5 litri la 100 de kilometri.

Dupa ce a lansat tehnologia BLUETEC in Statele Unite, Mercedes se pregateste sa atace si piata din Europa cu noua gama de motorizari, tehnologia fiind adaptata cerintelor europene. Tinta constructorului german este de a oferi motorizari BLUETEC pentru toate vehiculele sale de pasageri din Europa, incepand cu anul 2008.

Tehnologia regasita la Vision C220 include un filtru de particule si un convertor catalitic oxidant care reduce emisiile de monoxid de carbon si hidrocarburile nearse.

Actualul C-Klasse reduce deja emisiile CO2 cu 15% fata de precursorul sau, iar introducerea versiunii BLUETEC va face din acest model cel mai "curat" vehicul de clasa medie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru