Discutiile dintre VW si Porsche au fost intrerupte

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.05.2009
Posibila alianta dintre Volkswagen si Porsche a intrat in impas dupa ce discutiile dintre cele doua parti au fost sistate.

Alianta dintre Porsche si Volkswagen Group, data ca sigura dupa inceperea negocierilor dintre cele doua parti, a intrat in impas in acest weekend, dupa ce Volkswagen a oprit discutiile unilateral. Explicatia oficiala a germanilor: "Porsche nu e pregatit pentru o alianta".

Desi astazi trebuia sa aiba loc o noua runda de negocieri, insa aceasta va fi amanata pe perioada nedeterminata. "La sfarsitul saptamanii am ajuns la concluzia ca Porsche duce lipsa de anumite conditii fundamentale pentru continuarea discutiilor. Cel mai important element este reprezentat de faptul ca Porsche nu a dezvoltat o strategie pentru o posibila integrare a celor doua companii intr-una singura, urmand ca in urmatoarea perioada sa analizeze care este problema la nivel intern", a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai VW Group dupa sistarea discutiilor.

Desi Porsche detine deja jumatate din grupul VW, compania germana nu poate sa ridice numarul actiunilor din cauza problemelor financiare generate de criza economica.

In aceste conditii, pentru a detine o mai mare putere de decizie si influenta in cadrul companiei, o alianta si eventual un nou grup format din cele doua parti ar fi fost in beneficiul companiei din Stuttgart.

via | AFP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru