Doi romani in finala Peugeot Design!

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 01.02.2007
Au fost alesi cei 10 finalisti ai concursului de Design Peugeot. Printre ei se afla si doi romani.
Va anuntam cu ceva vreme in urma despre startul concursului de design organizat de Peugeot. Ei bine, acesta a ajuns in faza finala. In joc au fost inscrise aproximativ 4000 de proiecte iar dintre acestea un juriu intern a selectat cele mai reprezentative 30, acestea putand fi votate pe site-ul oficial al concursului.

Zece dintre acestea s-au calificat in marea finala iar astazi va oferim imaginile oficiale ale finalistilor. Marea senzatie pentru noi vine de la doi romani: Mihai Panaitescu, care a fost ales intre cei 10 finalisti cu conceptul Peugeot Flux (foto) si Cristian Sano, care a participat in concurs cu prototipul LiiON. 

Ceilalti finalisti sunt: Ka Dan – CUB , Noumid Bendifallah – MiawoO , Dario Gagula – e-motion, James Ma – Plaire, Ertug Yenydemyr – Peugeot 910, Gustavo Ferrero - Peugeot Allscape HD, Nemanja Lalcic si Mateo Krzanowsky – Speedlite si Wesley Saikawa - Peugeot N Jooy.

Intentia mea a fost sa concep un vehicul care sa fie pe placul pasagerilor din toate punctele de vedere.
Versatilitatea combinata cu sportivitatea si abilitatea de a fi folosit in orice imprejurare sunt in opinia mea cele mai puternice puncte ale vehiculului. Flux este conceput sa provoace placere indiferent unde se afla: pe o plaja insorita, pe un drum de munte sau in oras. Forma dinamica si habitaclul deschis sporesc placerea condusului, mai ales ca pasagerii sunt in contact direct cu mediul inconjurator. Numele de Flux mi-a fost inspirat de schimbarile aduse de mersul vietii. Este o masina relativ mica, 3500 mm lungime si 1650 mm latime, propulsata de un motor pe hidrogen. Dar cel mai important lucru e faptul ca este distractiv sa o conduci
, a declarat Mihai Panaitescu.

Comentarii (20)

  • raduculus
    Corectie ...
    Daca ii sa laudam ... si sa ne mandrim cu ai nostri, io zic sa nu bucuram de doua ori :)

    Cristi Sano (Concept LiiON) e clujean si participa pentru a doua oara la acest concurs de design. Anul trecut a ajuns intre primii 30, anul acesta e in Top10 si sper sa si castige ;).
    Nu pot decat sa ma bucur ca sunt DOI romani in primii 10, poate la anul sa vedem mi multi! Felicitari la amandoi, bafta mare in continuare.
    0 0
  • Sano Cristian
    Yep, corectie...
    Sincer, articolul asta vine tarziu. In primii 30 clasati la concurs am fost 3 romani, si articole de genul acestuia ne-ar fi ajutat sa primim mai multa sustinere. Cu toate astea, am ramas 2, si e o mandrie ca sunt 2 romani in finala...sau nu? :)
    0 0
  • 3 romani in finala ?
    Bravo, mai baieti ! Sunteti extraordinari. Poate asa o sa inteleaga si mai marii din tara asta ca romanii nu au nici o legatura cu "lada de gunoi a Europei" cand vine vorba de masini. Felicitari de trei ori si bafta in finala. Va tin pumnii !
    0 0
  • Tattae
    bv voua
    BV baieti sa o tineti tot asa poate cine stie intr-un viitor apropiat o sa avem si noi o casa de design faimoasa. Anul viitor chiar as vrea ca primele trei locuri sa fie ocupate de romani. STIMA SI RESPECT BAIETI!
    0 0
  • hoggar
    1 roman in finala!
    o mica corectie...din cate am vazut pe site 'romanul' Mihai Panaitescu concureaza din partea Italiei, asa ca singurul roman ramas in finala este Cristian Sano. Felicitari Cristian!!!
    0 0
  • Mircea Mester
    Asa e
    Da, asa este. Imi cer scuze in numele lui Robert. Nu cred ca a observat, pe site-ul oficial, ca tu esti de asemenea de la noi. O sa rectificam eroarea, promit. Astept un mail pe adresa redactiei, as vrea sa fac un interviu cu amandoi pentru a discuta pe larg acest subiect, este ok?

    Multumesc si imi cer scuze inca o data.

    Mircea Mester.
    0 0
  • Bogdan
    Mihai Panaitescu
    E trist ca acest tanar concureaza din partea Italiei. Ai nostri nu i-au oferit sustinere si de aceea s-a orientat spre alta tara care sa-l sustina. Cu atat mai mult e de apreciat Cristian Sano pentru ca a reusit si fara sustinerea de afara. Felicitari pentru amandoi!!
    0 0
  • Intr-adevar, 1 singur roman in finala
    Cu toate ca am tot respectul pt. participantii la acest concurs nu pot sa nu remarc faptul ca "romanul", cu ghilimelele de rigoare, Mihai Panaitescu a primit mai mult credit decat merita.
    Este 1 singur roman in finala, cel care a DORIT sa apara scris alaturi de numele sau, ROMANIA... adica Sano Cristian... mult respect si sper sa castigi...
    Si da, intr-adevar sunt 2 romani in primii 20... de acord... de ce trebuie sa oferim lauri cuiva care concureaza pt. alta tara... cineva care poate nu se mai simte roman, indiferent de motivele care l-au indemnat sa aleaga aceasta varianta.
    Iar dupa parerea mea declaratia aparuta in articol ar fi trebuit sa fie a lui Cristian Sano...

    Numai bine si mult succes!
    0 0
  • mihai p.
    salut.
    Nu concurez din partea nimanui...aici studiez acum asa ca am pus adresa unde lòocuiesc pt a putea primi eventualele instiintari sin partea peugeot! Nu am stiutr ca Italia o sa apara la cat. nationalitate.Eu m-as abtine de la astfel de comentarii rautaciuoase.
    Ii doresc mult succes lui Cristian pentru ca merita.:)
    0 0
  • mihai p.
    :)
    Scuze dar nu sunt obisnuit cu tastaturile de portabil...nu as vrea sa se zica ca am uitat shi sa scriu romaneste:)sunt aici de 5 luni doar.
    0 0
  • dinalex
    Felicitari !
    Mult succes celor DOI ROMANI in finala!Cei care au mentalitatea "Noi nu ne vindem TARA " dar nu fac nimic pentru ea ar trebui sa-si dea cu parerea pe alt gen de site.Daca e cineva de condamnat aici e DACIA ca nu organizeaza astfel de competitii,asigurand castigatorilor burse sau premii consistente,astfel s-ar vedea talentul in design al romanilor.
    0 0
  • bogdan
    peugeot
    Italy e locatia nu tara de origine.
    0 0
  • Sano Cristian
    Salut din nou
    Multumesc pentru sustinere, dar nu sariti impotriva lui Panaitescu. Mai bine ne mandrim cu un designer cu talentul lui, si facem tot posibilul sa-l aducem inapoi in tara si sa-l pastram. Vor aparea ocazii si in Romania, nu e nevoie doar de competitii pentru ca cei buni sa iasa la suprafata.
    Oricum, castigatori suntem deja amandoi. Eu sunt incantat ca am reusit sa-mi bat performanta de acum 2 ani (de la editia anterioara), dar mai ales pentru faptul ca mi-a iesit un proiect de care sunt super multumit si ma pot mandri cu el, indiferent de ce se va intampla pe viitor. :)
    0 0
  • Felicitari
    Sincere felicitari.
    Acum mai mult ca niciodata avem nevoie de reusite si performante. Dragii mei romani totul e posibil, trebuie insa sa muncim cu adevarat.
    0 0
  • mihaelaT
    Bravo!
    nu stiu ce sa zic...deja-vu!
    este ceea ce am visat...si nu stiam sa explic
    vazand modelul Flux, am ramas fara cuvinte!
    0 0
  • Bravo!
    hai romanilor!!ca suntem inventivi!putem sa ne descurcam in orice situatie!!inca odata bravo!!!!!!!
    0 0
  • La mai mare !
    Flux si LiIon vor fi locurile 1 si 2. Mark my words ! :))
    Am auzit ca ProTv / ProMotor a spus ceva despre asta. Are cineva o inregistrare? Mi-ar place sa vad si io...

    nicu.panaitescu@intereast.ro

    daca poate cineva sa ma ajute. Multumesc !
    0 0
  • Romanului verde IMKF
    Draga IMKF, n-am vazut nimic de genul "scuze" dupa ce ai aflat ca Mihai Panaitescu nu-si neaga originile si era doar o chestie de locatie...
    Apropos, ce merite grele ai tu doar pentru faptul ca esti atat de bastinas ? Povesteste-ne un pic despre tine si despre maretele tale impliniri mah IMKF ! Te rugam !
    0 0
  • fratele lu mihai
    bv
    bravo mihai.te sustin si te salut!felicitari si tie cristian!! alex...
    0 0
  • the great winner
    am ghicit doar pe jumatate...FLUX este primul. felicitari mihai!!!ne vedem la frankfurt!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru