EcoVoyager, mini-monovolumul viitorului

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 15.01.2008
Chrysler a adus la Detroit ecoVoyager, un concept care prefigureaza liniile unui eventual monovolum din 2015.

Esential

60 de kilometri este autonomia motorului electric de care dispune conceptul Chrysler ecoVoyager.
500 de kilometri este autonomia conceptului in ciclu combinat baterie electrica-celule de combustibil.

Conceptul care reprezinta principala atractie a standului Chrysler de la Detroit se numeste ecoVoyager si reprezinta viziunea americanilor in ceea ce priveste un monovolum compact al viitorului apropiat. Motorizat de o unitate electrica de 268 de cai putere, ecoVoyager reuseste 0-100 km/h in 8.8 secunde. In conditiile unei mase proprii de doar 1600 de kilograme, performantele pot parea sub medie, insa totul se leaga de eficienta. Avand in vedere faptul ca motorul lui ecoVoyager are o autonomie de doar 60 de kilometri, performantele au fost puse pe planul al doilea, in favoarea planului ecologic. In acest sens, Chrysler a reusit sa gaseasca o solutie de compromis, adaugandu-i bateriei un pachet de celule de combustibil de 45 kW, care duc autonomia la circa 500 de kilometri.

Trecem la partea estetica a lui ecoVoyager, a carui forma aminteste de cea a monovolumelor actuale revizuite in stil futuristic. Placut la vedere, ecoVoyager promite un habitaclu extrem de voluminos si plin de elemente tehnologice de ultima ora. Numarul locurilor se limiteaza insa la patru, tocmai pentru ca fiecare ocupant sa aiba la dispozitie tot confortul necesar la rulare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru