ESP obligatoriu in State?

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 06.10.2006
Piata din Statele Unite este foarte aproape sa adopte un proiect de lege prin care sistemul ESP va deveni obligatoriu pe toate modelele vandute peste ocean.

Sistemul de stabilitate ESP (Electronic Stability Program) ar putea fi impus ca tema obligatorie pentru constructori in Statele Unite incepand cu toamna anului 2008. Proiectul de lege a fost propus de autoritatea nationala a sigurantei pe strazi din SUA (National Highway Traffic Safety Authority) si prevede dotarea obligatorie cu ESP a tuturor modelelor de pana in 4.5 tone.

In propunere este prevazuta instalarea sistemului in mod gradual, incepand cu masinile inmatriculate in 2008, programul avand ca tinta anul 2011, cand pachetul ESP se va regasi pe 100% din masinile din State.

In 2005, raportul masinilor inmatriculate in SUA echipate cu ESP era de unu la patru. In acelasi timp, in Europa stateam mult mai bine din acest punct de vedere, 40% dintre masinile noi vandute pe Batranul Continent fiind echipate cu respectivul sistem de stabilitate. Mai mult, Germania era cea mai avansata tara in privinta acestui aspect, procentul fiind aici foarte ridicat: 72%.

Ultimele cercetari spun ca introducerea sistemului ESP in dotarea de serie a modelelor ar putea scadea cu 35% numarul accidentelor in care este implicat un singur vehicul si cu 71% numarul incidentelor pe autostrazi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru