EuroNCAP a testat cinci modele noi!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.02.2007
Vezi cum s-au descurcat Fiat Bravo, Toyota Corolla, Honda CR-V , Mitsubishi Outlander si Honda Legend la ultimele teste EuroNCAP.

Organizatia independenta EuroNCAP a analizat in ultima sesiune de teste de siguranta cinci noi modele. Fiat Bravo, noua Toyota Corolla, Honda CR-V, Mitsubishi Outlander, care tocmai s-a lansat la noi in tara, si Honda Legend au fost actorii principali ai testelor.

 

FIAT BRAVO 

Ultimul venit in familia Fiat s-a descurcat foarte bine la testele de siguranta, fiind notat cu cinci stele pentru protectia pasagerilor adulti si cu trei stele pentru cea a pasagerilor-copii. Cel mai bun scor a fost obtinut la impactul lateral, unde Bravo a primit maximum de puncte din partea EuroNCAP. In privinta protectiei copiilor, cele trei stele din cinci au fost acordate pe criterii legate de geometria punctelor de ancorare (care nu sunt foarte bine marcate) si de modul in care este indicata activarea/dezactivarea airbag-ului frontal pentru pasagerul din dreapta cand pe acel loc este asezat un scaun pentru copil. La impactul cu pietonii, Fiat Bravo a primit doua stele.

 

TOYOTA COROLLA

Berlina japoneza nu a avut probleme in a-si impune standardele la ultima sesiune de teste EuroNCAP. Cinci stele pentru protectia ocupantilor adulti si patru stele pentru protectia copiilor. Acestea sunt rezultatele principale ale modelului nipon.

EuroNCAP a apreciat airbag-ul pentru genunchi aflat sub coloana de directie si a constatat, la testul de impact lateral, ca portiera posterioara si-a schimbat pozitia. In cazul protectiei copiilor, Corolla nu a primit punctaj maxim din aceleasi motive ca in cazul lui Fiat Bravo: marcajul ambiguu al punctelor de ancorare ISOFIX si indicarea la fel de ambigua a statusului airbag-ului frontal pentru pasagerul din dreapta.

 

HONDA CR-V

SUV-ul compact al constructorului nipon a strans patru stele la EuroNCAP, desi punctajele cumulate ii confereau punctaj maxim: cinci stele. Lipsa celei de-a cincea stele este pusa de EuroNCAP pe seama faptului ca la impactul frontal modelul nipon a primit doar 75% din numarul maxim de puncte, fapt care nu a permis acordarea unui rating de top. Problema lui CR-V s-a situat la nivelul genunchilor si a tibiilor celor doi pasageri din fata, care au fost puse in pericol de unele structuri ale bordului. La testele ocupantilor-copii, CR-V a adunat patru stele din cinci din cauza faptului ca airbag-ul frontal dreapta nu poate fi dezactivat. La pietoni, modelul Honda a primit doua stele din patru.

 

MITSUBISHI OUTLANDER

Trecem la un alt SUV japonez, noul Outlander, care a primit de la EuroNCAP patru stele pentru protectia pasagerilor adulti. Motivele oficiale ale neacordarii punctajului maxim sunt aceleasi ca in cazul lui CR-V: picioarele pasagerilor din fata sunt puse in pericol.

La protectia copiilor, Outlander a primit trei stele din cinci din cauza faptului ca in cazul manechinului-copil de un an si jumatate au fost inregistrate presiuni verticale mari in zona pieptului. In cazul pietonilor, Outlander a primit doua stele din patru.

 

HONDA LEGEND

Berlina Honda s-a descurcat foarte bine la ultimele teste de siguranta, primind cinci stele pentru pasagerii adulti si patru din cinci pentru pasagerii-copii. Desi copiii-manechin nu au fost afectati de impact, EuroNCAP nu a acordat punctaj maxim din cauza faptului ca airbag-ul frontal din dreapta permanent nu permite asezarea unui scaun de copil pe acel loc. In cazul pietonilor, Honda Legend a primit cele mai multe stele din lotul testat in ultima sedinta de EuroNCAP: trei stele din patru.

Comentarii (14)

  • YMihai
    ...
    ...de obicei nu sunt carcotash dar daca Honda CRV are doi pasageri in fatza ...atunci unde mai este soferul ??? Soferul prin natura denumirii sale este ocupant al masinii.Toti ceilalti sunt pasageri (si ocupanti totodata). Daca vreti sa ma uit peste textele Dvs inainte de a le publica, mi-ar face deosebita placere.

    YMihai
    1 0
  • Mircea Mester
    Carcoteala
    Merci de semnalare.

    Eu zic altfel. As spune ca cele doua manechine (crash-test dummies) sunt doar pasageri si nu se pot considera soferi. Cel putin din punctul meu de vedere.
    1 0
  • logan
    sa nu cumva sa incerce logan-ul, si sa mai si spuna ca este bun, ca se inchide firma asta franceza care face astfel de testari. o caruta mai proasta ca asta nu cred ca se mai fabrica undeva in lume la ora actuala
    2 0
  • patetic
    dumi tot timpu ai ceva cu loganu'! iti recomand sa iei VALIUM ! iti face bine sa stii
    0 2
  • expertule
    pt expertul de Dumi : crd ca nu ai condus niciodata o masina in realitate , poate numai pe calculator si asta poate numai pe Level 1. Bai baiatule eu am un Logan de care sunt foarte multumit si cred ca daca te-as cunoaste te-as rupe in bataie.
    0 2
  • cristinel
    Pt Loganisti
    Si eu am un hyundai accent full cu climatronic n airbaguri, comenzi pe volan, etc . pe cand dotarile astea pe LOGAN? aah si mai am si 110 cai la 1,5 ..cat are loganu diesel ? 65-70..si mai costa si cat costa ..sa nu discutam de masina asta autohtona ca nu are rost ..sincer. Astia care sunt foarte multumiti de Logan nu au condus altceva mai bun si comenteaza si ei sa se afle in treaba. Va recomand sa va urcati in alta masina si sa vedeti cum e sa mergi cu altceva in afara de frigiuderul ala pe roti ca altfel nu pot sa-i zic
    2 0
  • logan
    imi pare rau de voi, dar am fost pacalit de logan si, dupa ce am constatat ceea ce stie si apoi mi-am cumparat, in fine, un autoturism adevarat, am constatat ca diferenta intre logan si celelalte autoturisme este aceeasi ca intre caruta si vechea dacie.
    asa ca imi pare rau de voi, cei care aveti logan si care considerati ca este ceea ce ar trebui sa aiba un om care se respecta, catusi de putin.
    nu stiu ce este VALIUM, dar cred ca mmm il foloseste din plin sau, daca isi va lua logan, il va folosi din plin. cu SINCERE pareri de rau pentru ei.
    p.s. cititi-l, totusi, pe cristinel. are mai mult decat dreptate
    2 0
  • logan
    cu toate ca sunt roman, pana azi nu m-am luat de nici o persoana fizica (nominalizata), pentru a o jigni. cei care fac acest lucru dau dovada de cel mai elementar bun simt si nu mai merita sa comunic cu ei, decat cu cei care suporta schimburi de idei adevarate, chiar daca sunt in contradictoriu, dar fara jigniri. romania a ajuns aici si datorita modului de comunicare al multora care sunt radicali in gandire si, mai ales, in exprimare, fata de persoanele fizice.
    2 0
  • sharky
    mai paulo
    daca conduci un logan te crezi sofer? mai degraba birjar cu trasura... numai un loganist poate spune ca loganu e masina buna si nu e vina lor ca-s ignoranti ca ei nu stiu ce pierd, motor de peste 100 cp cutie de 6 trepte si ca sa nu mai zic un confort net superior.
    2 0
  • koreanu
    logan
    nu stiu cum s-a ajuns din la aceast discutie, dar as vrea sa adaug si eu ceva in leg cu loganul.vb din punctul meu de vedere (care sunt posesor al unui logan si a 2 masini de clasa mult mai mare),pentru bucuresti loganul este exeptional, din toate punctele de vedere.si am un logan luat din primele serii(dec 2004, 1.6 full). are 60000km si in afara de benzina si revizii, nu m-a suparat cu nimic.recunosc totusi ca are un consum cam maricel, dar asta e. cat despre domnul cu accent, de ce nu ne spune cat a dat pe el si cat il consta o revizie.....si nici nu cred ca accent este cine stie ce masina.
    0 2
  • logan
    cea mai slaba caruta.
    2 0
  • danutzu
    Loganu - desigur
    Mai oameni buni, eu am tot dat tarcoale anul trecut la un logan de mana a doua dar sub 10 mii de km pt ca scutem cateva sute bune de euro si faza a fost ca m-am tot dat cu cateva pt a vedea daca fac targu cu omu. Treaba este ca aia cu 1,4 este PUTUROASAAAA RAU DE TOT .pana depasesti un tir la 90-100 iar in pras mori de nervi ca nu ai ce calca sa prinzi un verde sau un spatiu in care sa te strecori. daca estei babaciune si vrei sa faci 2 ore in 10 km de bucuresti treba ta i-ati ! dar sa stii ca piesele sunt destul de scumpe si sa stii sa te feresti de tembeli ca daca da unu in tine te face varza (poate te si rastoarne - vezi accidentele de la tv cu loganuri si vezi cati au mai trait dupa ca au dat cu ele de Masini)Loganu este o coaja de tabla subtire si plactice pe un sasiu subtirel si ala( nu te intrebi de ce este asa usoara la asa haidamaca de masina ??? - unde nu-i minte nici Dumnezeu nu cere) Si nu stiu cum nu va vine sa vomitati cand sunteti inconjurati de plastice de la fetele de usi si bordul ala rugos dur si urat. Ai vazut ca portbagajul este mare ? da la ce bun ca abia ajungi pana in fundul lui si nici o masina de spalat nu poti sa duci acasa sau un tv in cutia lui pt ca este conceput pentru prosti din romania. Asta au facut francezii ne-au luat de prosti si ne-au trac o masinaaaa. Da vezi ca ei nu au fost prosti pt ca altfel cine mai cumpara clio ? DECI ! LOGAN NU POATE FI COMPARAT CU NIMIC ALTCEVA - POATE CU LADA EUROPA SAU 1110 SI 1111. Hiundai, albea, clio sunt mult mai sus la orice ora ! OARE CATE CLASE AVETI CEI CARE VA LUATI LOGAN SI MAI SI CREDETI CA ESTE O MASINA ? - sau neam de neamul vostru nu s-a urcat in altceva decat dacia ????
    2 0
  • Logan
    bai danutzule, da' tu cate clase ai mai baiete de te crezi asa "dastept" incat sa-ti permiti sa-i jignesti pe altii? ba baiete, daca oamenii vor sa-si cumpere logan, e treaba lor - nu te pune nimeni sa-ti le conduci masinile si nici sa le platesti tu in locul lor! daca tie nu-ti place Logan-ul, treaba ta, dar asta nu inseamna ca toti proprietarii de logan sunt idioti! vor oamenii sa-si ia masina noua, dar nu au bani de alceva mai bun! si apropo, ai si gasit cu ce sa faci comparatie - cu albea care arata ca dracu - asa zis pe romaneste! clio iar e o masina urata si nu prea fiabila, accentul e urat la randul lui, dar macar e fiabil - asta o spun si cei 6 ani de garantie pe care ii ofera! nene tu trebuie sa intelegi ca logan-ul este destinat unei anumite clientele! oamenii cu bani si pretentii isi iau altceva si anume masina germana sau mai nou japoneza! in cazul tau se pliaza foarte bine zicala " prostul nu e prost destul pana nu o si arata!" asa ca data viitoare gandeste-te de doua ori pana scrii ceva pe site!
    0 1
  • pentru baietii jmecheri....;)
    pentru cei care au 2 clasa k trenu....si toata viata lor au mers q caruta.....acum s-au vazut cu calculatorul in fata...si fac si ei pe "forumistii"....bah baieti....dak aveti vreunu logan...va rog sa scrieti ...dak nu...shut up ...suferiti si voi q masinile voastre....Hyundai accent..:))...de cand stiu coreenii sa fac masini .....??...fratilor...sa va aduc aminte..de daewoo kalos care a luat 1.5 stele la Ncap :))...nu mai vb fara sa stiti...app nu am logan..dar am mers de mai multe ori cu loganu`...si mi s-a parut o masina buna pentru pretul ei de achizitie...;)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru