EXCLUSIV: Seat Tango, viitorul cabriolet spaniol

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.01.2009
Seat ar putea sa dezvolte un model pe platforma lui BlueSport, daca primeste unda verde de la Volkswagen.

SEAT se pregateste sa adopte in gama sa o versiune redesenata a modelului VW BlueSport. Aceasta se va numi Tango si va imprumuta multe elemente de design de la conceptul Bocanegra, prezentat de Seat la Salonul Auto de la Geneva din 2008.

Va prezentam o imagine prelucrata digital care prefigureaza aspectul acestui model, luand in considerare platforma de baza si filozofia de design Seat. Astfel, Seat Tango are o parte frontala diferita de BlueSport, inspirata din modelul Bocanegra. Prizele de aer laterale au fost inlaturate, iar forma aripilor spate a fost modificata. Motorul este racit prin intermediul unor fante amplasate in zona locasului pentru soft-top.

La nivelul portierelor putem observa o linie care coboara de la nivelul aripilor fata, acest element de design fiind intalnit si pe alte modele Seat. Jantele au ramas neschimbate, pe cand oglinzile au fost modificate subtil. Seat Tango este astfel mai agresiv decat Volkswagen BlueSport, fara a ataca clientela modelului Volkswagen.

Soarta lui Seat Tango depinde insa de producatori precum Audi si Porsche, care ar putea folosi platforma BlueSport pentru modelele lor, ceea ce ar impiedica impartirea platformei cu Seat. Potrivit unor surse, modelul ar putea fi denumit Salsa, dar denumirea modelului va fi stabilita abia dupa ce va fi luata o decizie finala in privinta acestuia.

Daca Volkswagen va decide sa le imprumute celor doi constructori platforma BlueSport, Seat nu va mai putea beneficia de aceasta din cauza politicii interne a companiei Volkswagen.

Comentarii (5)

  • Nu va arata asa !
    Nu va arata asa ! Modelul din ilustratia dumneavoastra nu are motorul amplasat central,fantele de aerisire lipsind din zona centrala a masinii. Dupa cum se stie roadsterul concept VW BlueSport are motorul amplasat central.
    0 0
  • @ Vlad
    Ilustratia a fost creata de designerul Andrei Avarvarii si surprinde o serie de elemente stilistice care ar putea fi implementate pe acest model.
    Evident ca exista posibilitatea ca versiunea de productie a acestuia sa nu arate astfel, tocmai de aceea articolul este incadrat la Autoipoteze si nu la "modele noi", spre exemplu.

    Iti multumesc pentru atentie.
    0 0
  • mda
    Mda...
    "EXCLUSIV: Seat Tango, viitorul cabriolet spaniol" va spune ceva?
    Incepeti titlurile cu Andrei Avarvarii isi imagineaza.... viseaza... deseneaza... cum vreti voi.
    Nimeni nu se uita la categorie, citeste doar titlurile si dai click ca sa vezi exclusivitatea... cand cucu... vedem photoshopelile unui nene.
    Toate cele bune!
    0 0
  • @je; Vlad
    In urma comentariului tau, designerul Andrei Avarvarii a precizat ca modelul are fante de aerisire ale motorului in zona locasului pentru soft-top, cum poti observa in cea de-a doua imagine.

    Imi pare rau ca nu te-ai uitat la categorie, data viitoare te invit sa urmaresti cu atentie sectiunea in care a fost incadrat acest model inainte sa comentezi aspectul sau detaliile acestuia.

    Crearea unei imagini in Phoshop necesita atat indemnare cat si talent, deoarece e vorba si de imaginatie aici. Pe langa aceasta, folosirea imaginilor prelucrate digital este o practica des intalnita de publicatiile straine, unde acestea sunt primite cu mai multa caldura.

    Sper ca te-am lamurit.
    O zi buna!
    0 0
  • chiar ma bucura ...
    Pe mine chiar m-a bucurat articolul , iar aprecierea unui cabriolet sport de la Seat este chiar foarte realistica. Probabil site-uri concurente isi trimit angajatii la scris porcarii pe automarket.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru