Salonul Auto de la Geneva 2017

Familia Range Rover s-a mărit: noul Velar vine să se dueleze cu Porsche Macan și BMW X4

Publicat Miercuri, 22.02.2017
de Bogdan Mirică
Comenteaza 3
Familia Range Rover s-a mărit: noul Velar vine să se dueleze cu Porsche Macan și BMW X4 - Poza 1
Familia Range Rover s-a mărit: noul Velar vine să se dueleze cu Porsche Macan și BMW X4 - Poza 2
Familia Range Rover s-a mărit: noul Velar vine să se dueleze cu Porsche Macan și BMW X4 - Poza 3
Land Rover a dezvăluit prima imagine oficială a noului Range Rover Velar, un crossover poziționat între Evoque și Sport, programat să debuteze live la Geneva, la începutul lunii martie.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, familia Range Rover se va mări cu un nou membru. Se numește Velar și vine să ajute Range Rover în lupta sa cu celelalte SUV-uri germane.

Botezat după primele concepte Range Rover, construite la începutul anilor '60, Velar caută să umple golul dintre Evoque și Range Rover Sport. Asta înseamnă că ar putea fi un concurent potrivit pentru actualele Porsche Macan, BMW X4 și Mercedes GLC Coupe.

Prima imagine dezvăluită de britanici nu trădează fața noului Velar. Este doar o imagine văzută de sus a mașinii, suficientă pentru a ne arată ca va beneficia de un acoperiș panoramic (aproximativ 3/4 din lungimea plafonului), de stopuri poziționate orizontal, nu paralel ca în cazul celorlalte modele, și că în centrul planșei de bord se va afla un ecran destul de generos pentru sistemul multimedia.

”Velar este un Range Rover avangardist. Aduce o nouă dimensiune a modernității și eleganței în interiorul brandului. Iar numele ne trimite cu gândul la tradiția Range Rover.

Inginerii care s-au ocupat cu dezvoltarea primei generații Range Rover au denumit primele 26 de prototipuri Velar, un cuvânt derivat din latinescul ”velare”, care înseamnă a acoperi sau a ascunde”, a declarat Gerry McGovern, șeful de design Land Rover.

Urmareste Automarket
Pentru că este dezvoltat pe platforma fratelui de concern Jaguar F-Pace, noul Velar va beneficia de o arhitectură compusă în principal din aluminiu, ceea ce va face ca masa totală să fie una redusă pentru acest segment.

Gama de motorizări va fi compusă din noile unități cu patru cilindri Ingenium, regăsite deja pe toate modelele noi Jaguar și Land Rover.

Va exista însă și o motorizare V6 și un V8 pentru versiunea de performanță. Iar fanii eco ar putea primi un derivat hibrid


Comentarii (3)

  • Care e diferenta intre asta si F-pace ?
    1 0
  • @SCTiberiu - Un interior mai rafinat. Si capacitati off-road ceva mai bune decat orice pe piata din categoria lui.
    0 0
  • Eu credeam ca Jaguar e peste RR, mai premium - luxos. Sau cel mult pe aceeasi treapta, doar ca unii fac gipuri si altii turisme.
    Deci F-pace e un fel de Audi, iar Velar un fel de Macan ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru