FCX Clarity e produs in serie in Japonia

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 16.06.2008
Honda a produs primul exemplar de serie FCX Clarity, model care functioneaza pe baza celulelor de combustibil.

Honda a anuntat astazi iesirea de pe linia de productie a celui mai nou model al sau de serie care utilizeaza tehnologia celulelor de combustibil pentru propulsie. Este vorba de FCX Clarity, un sedan cu look sportiv care a inceput sa fie produs la Tochigi, in nordul capitalei nipone.

Linia de asamblare a lui FCX Clarity este prima pe care Honda o dedica in totalitate vehiculelor hibride pe baza de celule de combustibil. "Vehiculele pe baza de celule de combustibil, care nu utilizeaza benzina sau motorina si care nu produc dioxid de carbon, sunt absolut necesare rpotejarii mediului. Am dori sa le facem cat mai populare in lume", sustine seful Honda, Takeo Fukui, care spune ca tinta de vanzari in primii trei ani in SUA si Japonia va fi de doar 200 de masini.

Daca avantajele legate de mediu sunt evidente in cazul modelelor pe hidrogen (combustibil ieftin si fara posibilitate de epuizare, emisii zero si performante identice cu cele ale unui model clasic de serie), marile dezanavtaje ale acestui tip de masina vor fi lipsa statiilor de realimentare si costurile mari de dezvoltare a unui astfel de proiect.

FCX Clarity utilizeaza o baterie pe baza de litiu-ion, poate rula 620 de kilometri fara a opri la realimentare si atinge 160 de kilometri pe ora viteza maxima.

Printre clientii care si-au comandat deja cate un FCX Clarity se numara actrita Jamie Lee Curtis si producatorul de la Hollywood Christopher Guest.

Taguri: FCX Clarity, Honda

Comentarii (2)

  • Design...
    Ce design real...
    0 0
  • O masina superba
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru