Ferrari, Brembo si Tata investesc la Pininfarina

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 30.04.2008
Pinifarina a anuntat numele viitorilor investitori care vor ajuta traditionala casa de design sa se redreseze financiar.

Esential

100 mil. euro va consta infuzia de capital al casei de design Pininfarina.

Dupa numeroase speculatii facute la inceputul saptamanii, astazi au fost prezentate presei numele noilor investitori la Pininfarina. Pe lista celor vor contribui la redresarea financiara a celebrei case de design italiene se regasesc nume importante ale industriei auto internationale: Piero Ferrari – fiul lui Enzo Ferrari si vicepresedinte Ferrari, Alberto Bombassei – seful Brembo, familia Marsiaj – fondatorii Sabelt, companie producatoare de centuri de siguranta, Vincent Bollore – investitor francez si - deloc suprinzator - Ratan Tata – seful grupului indian Tata Motors. Toti cei cinci investitori vor mari cu 100 milioane de euro capitalul companiei Pininfarina pentru a iesi din criza financiara in care se afla.

Familia Pininfarina, care detine momentan 55% din actiunile casei italiene de design, a anuntat ca va pastra un pachet majoritar de peste 30% pentru a controla compania. Nu se stie cu exactitate care va fi procentul participarii cu capital a fiecaruia dintre noii investitori, tranzactia urmand sa se desfasoare la jumatatea anului.

Pininfarina are nevoie de suport financiar pentru a-si continua proiectele aflate in derulare, primul pe lista fiind automobilul electric asteptat in 2010 care va fi construit in totalitate de catre casa italiana.

Via | Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru