Oficial: Pininfarina Sintesi vine in 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 17.03.2008
Pininfarina a declarat ca va lansa in 2010 un vehicul electric bazat pe conceptul Sintesi, dezvaluit luna aceasta la Geneva.

Esential

15.000 de unitati ale vehiculului electric ar urma sa produca Pininfarina in fiecare an.
150 de milioane de euro va investi Pininfarina pentru dezvoltarea unui vehicul electric bazat pe Sintesi.

Designerul italian Pininfarina a dezvaluit luna aceasta la Salonul de la Geneva cel mai nou concept al sau, botezat Sintesi.

Se pare ca prototipul expus la salonul elvetian nu a fost decat o anticipare a unui viitor model electric marca Pininfarina, programat sa debuteze oficial la mijlocul lui 2010. Pininfarina se gandeste astfel la solutii noi de extindere globala, viitorul vehicul electric urmand sa fie vandut pe piata americana, japoneza si europeana.

Casa italiana de design a pus deja bazele unui joint-venture cu francezii de la Vincent Bollore, specialisti in dezvoltarea bateriilor, si va investi aproximativ 150 de milioane de dolari. In urmatorii ani Pininfarina va fi astfel capabil sa asambleze 15.000 de exemplare pe an.

Desi este inca prea devreme pentru detalii oficiale asupra versiunii de productie, viitorul model electric ar urma sa imprumute o serie de tehnologii folosite in premiera pe Sintesi.

Pininfarina si-a pus amprenta si asupra unor modele mai populare ca Alfa Romeo Brera si Spider, Ford Focus Coupe Cabrolet si Colt CZC.

Ramane de vazut daca si noul vehicul electic va fi inca un succes pentru designerul italian.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru