Ferrari trece la 4x4

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.10.2006
Constructorul italian dezvolta primul sau sistem de tractiune integrala din 1987 incoace. Mai mult, acesta va fi prezent pe supercar-urile de serie Ferrari.

Presa italiana anunta ca Ferrari este pe punctul de a dezvolta un sistem de tractiune integrala pentru modelele sale. Este primul de acest tip dupa anul 1987, cand a fost creat prototipul 408, ale carui linii au fost imprumutate de Honda la dezvoltarea lui NSX.

Noul sistem nu urmeaza sa fie instalat pe un eventual model crossover sau SUV, ci chiar pe o “berlinetta” clasica a constructorului italian. Acesta este denumit oficial “Insertable 4x4” (“4x4 inserabil”) iar scopul sau este de a elimina complet problemele obisnuite ale transmisiilor clasice care “mananca” din putere sau care stau la baza unui comportament rutier mai putin agreabil pe uscat. Practic, sistemul are rolul de a ameliora eficacitatea in caz de aderenta precara.

Noul pachet functioneaza in felul urmator: avand in vedere faptul ca rotile de pe trenul posterior sunt deja motrice, ambreiajul automat decide daca este utila sau nu declansarea celui de-al doilea tren motor, ridicand aderenta rotilor anterioare.

Vorbim de un pachet “light”, care nu afecteaza in niciun fel performantele modelelor prin masa sa.

Sistemul "Insertable 4x4" poate fi utilizat pe toata gama de modele actuale Ferrari, trecand deja de faza testelor pe sosea.

Comentarii (5)

  • Gürkan YILMAZ
    Very good
    Beautiful model...
    0 0
  • QuadDamage
    najpa
    cel mai urat model de ferari >:P
    0 0
  • Ferrari 4x4
    Nu e tata, nu e... uitati-va la modelele din '50, '60!!!
    0 0
  • k
    dar am crezut ca e un SUV.nu styu cum unu de asta sa mearga pe stazile din ROMANIA??I don t know
    0 0
  • Mircea Mester
    Asa e
    Merci contestatarilor. Am schimbat partile eronate din text. A fost scris noaptea, atunci cand am primit informatia, astfel ca, pe de o parte, este de inteles. Dar pe de alta parte aveti dreptate. Va mai astept.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru