Fiat 500 Coupe Zagato a debutat astăzi la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Fiat 500 a ajuns pe mâinile designerilor de la Zagato şi a primit un aspect mai agresiv alături de un motor TwinAir de 105 CP şi 155 Nm.

Designerii de la Zagato au realizat o versiune coupe a lui Fiat 500. Modelul prezintă o arhitectură clasică 2+2 locuri şi păstrează dimensiunile compacte ale simpacticului hatchback pe care este bazat. Principala modificare constă în modificarea liniei plafonului, acesta fiind mai înclinat decât la versiunea standard a lui 500. Emblema clasică a celor de la Zagato, aşa-zisa "cocoaşă dublă", apare şi pe plafonul lui 500 Coupe Zagato, oferind piloţilor care îl vor conduce suficient spaţiu pentru căştile lor.

Noul model are o lungime de 355 centimetri, o lăţime de 163 centimetri şi o înălţime de 149 centimetri. Ampatamentul acestui model este de 230 centimetri. Sub capotă, modelul ascunde un propulsor TwinAir de 105 CP care respectă întocmai filozofia de downsizing a constructorului italian. Noul propulsor TwinAir al celor de la Fiat PowerTrain Technologies îşi face debutul pe acest model şi realizatorii săi spun că este ideal pentru modelele sport.

Unitatea livrează cuplul maxim de 155 Nm la 2.500 rpm şi oferă o putere maximă de 105 CP la 5.500 rpm.

Propulsorul este campion în materie de putere litrică, având un raport de 124 CP pe litru. Emisiile de CO2 sunt la un nivel fără rival în această categorie – 95 grame per kilometru. Fiat nu a anunţat încă data la care va introduce acest model în producţie, dar aspectul exponatului de la Geneva este extrem de apropiat de versiunea de serie.

Via | Fiat

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru