Fiat 500 e cerut, dar creeaza si probleme

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.07.2007
Muncitorii polonezi de la fabrica Fiat din Tichy, acolo unde se produce modelul 500, vor dublarea salariilor.

Stim foarte bine ca Fiat 500 a generat o explozie de comenzi insa dinaintea lansarii si ca Fiat ar putea avea probleme legate de capacitatea anuala de productie. Ei bine, peste acestea s-a mai asezat una: muncitorii polonezi de la singura uzina care produce noul 500 ameninta cu greva daca salariile lor nu vor fi marite cu...100%. Polonezii de la fabrica din Tichy considera ca cererile lor sunt indreptatite in conditiile in care comenzile pentru modelul pe care il produc sunt foarte mari. 

Normal, vestea nu le-a picat bine sefilor Fiat, care brusc sunt nevoiti sa se confrunte cu o problema pe care nu o programasera. Prima masura pe care au luat-o acestia a fost o prima substantiala primita de fiecare muncitor imediat dupa lansarea lui 500, urmata de promisiunea unei altei prima, care va veni de Craciun. Totusi, sindicatele nu au acceptat compromisul si ameninta in continuare cu greva.

Se pare ca polonezii au luat exemplul muncitorilor cehi de la fabrica Skoda, care si ei au cerut sefilor grupului VW dublareea salariilor.

Acestia au reusit. Ramane de vazut care va fi concluzia in cazul Fiat.

Comentarii (3)

  • romanii nu stiu sa negocieze
    Au incercat si romanii de la Dacia acelasi lucru, dar ideea de majorare a salariilor dupa lansarea modelului Logan a fost pierduta in ceata.
    0 0
  • pt ca la noi sindicalistii sun manjiti de kk
    0 0
  • probleme cu gramatica?
    promisiunea unei altei prima....softul de traduceri e de vina sau profesoara de romana?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru