Fiat 500 i-a innebunit pe francezi: 40.000 de unitati in doi ani

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 06.07.2009
Din cele 360.000 de unitati 500 achizitionate in Europa, 40.000 au ajuns in posesia clientilor francezi.

Franta s-a indragostit de Fiat 500. La exact doi ani de la lansarea oficiala a noii generatii 500, monionul model de oras al celor de la Fiat a fost vandut deja in 360.000 de exemplare in toata Europa, 40.000 dintre acestea fiind vandute in Franta. Mai mult, 20% dintre exemplarele "franceze" Fiat 500 au fost cumparate de parizieni, fanii modelului aruncand in traficul capitalei franceze 8000 de unitati Cinquecento.

Conform cifrelor publicate de Fiat, francezii au cumparat in prima jumatate a acestui an 13.500 de unitati Fiat 500, iar totalul acestora va ajunge la circa 25.000 de unitati pana la finalul anului in curs. Mai mult, lansarea lui 500C, versiunea Cabrio a modelului italian, va creste vanzarile 500 in Franta cu alte cateva mii de unitati.

via | Autoblog | Unita

 

 

Taguri: 500, 500C, Fiat

Comentarii (10)

  • 40.000! slab, foarte slab.
    Mestere, sa nu te superi ca o sa iti zic dar ai cam exagerat... Stiu modele care s-au vandut in 100.000 de exemplare in trei luni de la lansare.

    Deci nu crezi ca te-a luat valul? Da, ok e un mini nu e o compacta, dar mai treci prin statistici sa vezi ce spun inainte de scrie ceva.

    By the way, Insignia are deja peste 120.000 de clienti si n-are nici macar un an de cand e pe piata. Sa nu exageram.........
    0 6
  • mircea
    @eu
    Nu iti inteleg punctul de vedere. Cele 40.000 de exemplare sunt vandute DOAR in Franta. In total, 500 s-a vandut in 360.000 de exemplare.

    De altfel, aceste date sunt deja subliniate in stirea de mai sus. Nu inteleg cu ce am "exagerat". Am prezentat niste cifre, that's it.
    7 1
  • razvan
    e mijto masina.....au nimerit-o Fiat
    4 1
  • 40.00! reloaded
    Da capo. Am citit stirea inainte de a scrie comentariul! Am inteles prea bine ca s/-au dat 40.000 in doi ani. Peugeot 206 a fost vandut in al doilea an de la lansare in peste 100.000 bucati!, in trei luni, in aceeasi tara. De altfel, banuiesc, stii ce performante a atins masinuta asta.

    De asta ziceam ca ai exagerat.

    Mai mult decat atat Renault Clio, Volkswagen Golf, Toyota Corolla sunt alte modele care bat de la distanta cele 40.000 de bucati intr/o tara in doi ani.

    Nu mai dau cazul lui Ford F50... peste ocean.

    In regula, in clasa mini, 500 zbarnaie. Dar nu e un record deosebit.
    2 3
  • mircea
    @eu
    Nu e vorba neaparat de cifre, ci de procentul din productia totala. Franta a "arvunit" 12% din productie, in conditiile in care vorbim de un model made in Italia, Franta fiind pe locul al doilea dupa Cizma in clasamentul cumparatorilor. Exemplul 207 nu se incarca bine aici. E un model made in France by French.
    3 0
  • george
    E O PERFORMANTA!
    @ eu

    40.000 de bucati dintr-o masina ITALIANA, SCUMPA, facute in POLONIA si vandute IN FRANTA, pe perioada DE CRIZA, e o PERFORMANTA!!!

    Nici mie nu-mi pica prea bine chestia asta fiindca masina nu e o minune tehnologica (cu atat mai mult este o performanta) dar recunosc faptul ca marketingul FIAT a facut treaba buna...
    2 2
  • all
    Uite asta nu imi place la tine. Vrei sa cazi mereu in picioare. Inchid discutia, desi ideea ta cu masina italiana vanduta in Franta e depasita. Franta este o piata puternica pentru Fiat! Nu e chiar o surpriza....

    George. E o performanta, n/am zis nu. Dar mai sunt si altii care fac cifre extraordinare pe criza asta. Ford Fiesta, VW Golf .....
    0 1
  • mircea
    @eu
    :) Nu pot sa spun ca scopul meu in viata e sa ma fac placut in ochii unuia sau ai altuia. Mai ales cand e vorba de un context extrem de clar.

    Fiat 500 este un model premium de segment mic. Fiat nu a dorit niciodata sa faca volume imense de vanzari cu modelul asta, desi dinamica pietei i-a impins sa dubleze productia la Tychy, in Polonia. Pretul sau il recomanda ca fiind un model al carui rol a fost acela de a ridica imaginea marcii, care in timp s-a deterioriat din anumite motive. 500 a reusit sa faca asta.

    Nu exista termeni de comparatie intre modelele de volum ale segmentului mic (Fiat ii are pe Panda si pe Grande Punto aici) si 500. Punto, Panda, 207, Clio si toate celelalte au alta logica, alt scop.

    In contextul acesta, comparatia intre cifrele de vanzari ale lui 500 si ale lui 207 se face doar prin prisma cifrelor. Vanzarile 500 sunt insa o performanta, lucru recunoscut de toate personajele importante ale industriei auto, indiferent de constructorul in umbra caruia acestea activeaza.

    N-ar strica o analiza mai atenta a fenomenului inainte de lansarea unor acuze care nu au niciun rezultat. Nu incerc ca cad in picioare, pentru ca nu m-am ridicat niciodata cu ele de pe pamant.
    2 0
  • 500
    Foarte frumoasa vanzare...Eu nu inteleg un lucru simplu : Cum poti compara 207 cu 500 ? Nici macar nu fac parte din aceeasi clasa ma refer din punct de vedere dimensiuni+ ca Fiat 500 este mult sub pretul lui 207 cu dotari similare si sa nu bagati ca are A/C si Mp3 ca o luati pe ulei...Vorbesc despre ESP, Climatronic , 6-7 Air-Bag-uri adica dotari mai de top , pe langa faptul ca Fiat 500 se "termina" ca motorizare de top la 100cp(NU includ Abart-ul), pe 207 gasim si motorizari cu cilindree mai mare, normal cu putere mai mare....Ah si inca ceva 206 nu este masina este cutie de carton pe roti...Clio sa lase casetele de directie sa le faca altii ca ei nu prea au habar in linii mari pe langa faptul ca te simti sufocat in acea masina...Am citit ceva legat si de vanzari asemanatoare ca le face Golf si Fiesta, asa o fi dar totusi pretul unui Golf care este exorbitant pentru ceea ce ofera ma lasa rece ca gheata chiar si pe caldura asta + ca Fiesta trosnesc ca toti dracii pe drumurile noastre; iti lasa senzatia ca se rupa in doua.....Sincer lucrez in domeniul auto si va spun ca la noi in Romanica nu se stie decat de Opel Astra G , Vectra B , Megane , Logan , E36 si E46 , A4 B5 si B6, Ford-uri si ......atat :)))...Ciao domnilor ! O zi excelenta va doresc in continuare !
    0 4
  • Constantin
    somnul ratiunii ce face?
    TyNix imi pare rau dar nu cred ca e corect modul de expunere. Stiu ca atunci cand esti ultras ( in cazul tau FIAT ) incepi sa nu mai judeci corect si spui ce simiti tu sincer. Si respect asta, dar nu are nici o legatura cu realitatea. Ceea ce ai insirat tu mai sus sunt lucruri nefiltrate de rational, ci pur si simplu ce vrei sa auzi tu si/sau sa scrii. Eu nu sunt fan al niciunei masini in general, asa ca nu te chinuii sa ma incadrezi intr-o categorie anume. Iti urez numai bine, dar pe viitor fii mai cerebral si nu lasa inpulsivitatea sa o ia inaintea ratiunii.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru