Fiat 500 pleaca sa cucereasca America

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.01.2009
Odata cu oficializarea legaturii Fiat-Chrysler, marca italiana va debarca peste Ocean. Fiat 500 este cel mai important model care va initia ofensiva noii Aliante.

Automotive News face astazi o prima analiza a produselor care vor rezulta din alianta Fiat-Chrysler. Conform celei mai cunoscute publicatii auto, colaborarea dintre cei doi constructori va rezulta in comercializarea a sapte noi modele in dealership-urile Chrysler din SUA. Patru dintre acestea vor fi vandute sub brandul Chrysler, restul sub sigla Fiat sau Alfa Romeo. Cele mai interesante aspecte ale colaborarii sunt reintrarea Fiat pe piata din SUA si - strans legat de primul aspect - lansarea lui Fiat 500 in showroom-urile de peste Ocean.

Primul avantaj al colaborarii dintre cele doua branduri va fi reprezentat de faptul ca toate aceste sapte modele vor fi construite in uzinele pe care Grupul American le detine in America de Nord. Planul celor doi constructori include dezvoltarea modelelor pe patru dintre platformele de productie Fiat, acestea urmand sa faca parte din segmentele A (mini), B (mic), C (compact) si D (mediu). Printre acestea se va numara si deja celebrul Fiat 500, care va completa oferta Chrysler.

In acest moment, Chrysler nu are niciun model in segmentele A si B, cel mai mic reprezentant al grupului fiind Dodge Caliber, model de clasa compacta.

In segmentul mini, Grupul va dezvolta doua modele destinate pietei din Statele Unite. Este vorba de Fiat 500 si de un viitor model cu cinci usi bazat pe platforma Panda. Acesta din urma va fi vandut sub sigla Chrysler sau Dodge.

In segmentul mic, dealership-urile Chrysler vor primi nou-lansatul Alfa Romeo Mi.To. Se asteapta lansarea unui alt model de clasa mica, bazat pe aceeasi platforma, acesta urmand sa fie vandut sub sigla Chrysler.

Segmentul compact va naste alte doua noi modele in urma colaborarii dintre cele doua grupuri. Vorbim de inlocuitorul lui Dodge Caliber si de viitorul Alfa Romeo 149, inlocuitorul actualului 147.

Clasa medie va beneficia de un model bazat pe platforma modificata C-Evo a celor de la Fiat. Va fi vorba de un inlocuitor al modelelor Chrsyler Sebring si Dodge Avanger.

Comentarii (2)

  • urat fiatu asta
    fiat 500 mi se pare o masina urata rau.
    o sa cucereasca probabil gainile
    0 0
  • se dau in vant americanii dupa modele de clasa mini :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru