Fiat 500 va fi vandut in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 16.04.2008
Modelele Alfa Romeo si Fiat 500 reprezinta strategia Grupului Fiat pentru piata americana in urmatorii ani.

Din cauza ratei de schimb euro-dolar, exportul de masini in SUA este extrem de nefavorabil in acest moment. Acest lucru reprezinta o problema majora pentru Grupul Fiat, care vrea sa lanseze pe piata nord-americana marca Alfa Romeo.

Zvonurile recente sugerau ca Grupul Fiat ar dori sa deschida o facilitate proprie in Mexic. Mai nou, se pare ca Sergio Marchionne, CEO Fiat, ar fi in discutii avansate cu reprezentantii Chrysler pentru o eventuala colaborare intre cele doua companii.

O alta ipoteza inaintata de presa sustinea ca modelele Alfa Romeo ar putea fi construite in fabricile BMW din SUA.

In alta ordine de idei, seful departamentului tehnologic de la Fiat, Harald J. Wester, a anuntat ca modelul 500 va fi comercializat si pe piata din SUA, dar nu a specificat cand si in ce conditii. Fiat 500 destinat pietei nord-americane ar putea fi produs in Brazilia sau chiar la o fabrica Chrysler, daca Sergio Marchionne s-ar intelege cu grupul din Detroit.

Via | MotorAuthority 

Comentarii (2)

  • gogu infologu
    sa avem breloace!
    pe post de ce sa fie vandut in USA, de breloc la cheile unui hummer? sincer masinici asteia ii vor trebui doua zile sa traverseze un bulevard din state... din pacate epoca Fix It Again Tony nu este de mult apusa... eu cred ca macaronari incearca marea cu degetul.
    0 0
  • alfonso
    mda, bine
    gogu....e clar ca industria auto iti este straina.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru