Fiat a hotarat: Chrysler PT Cruiser ramane in productie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 18.06.2009
Chrysler va produce modelul PT Cruiser pana in decembrie 2010 pentru a nu concedia angajatii fabricii Chrylser din Mexic. Ulterior, aceasta uzina va fabrica modelele Fiat 500 si Panda.

Fiat a decis ca productia lui Chrysler PT Cruiser sa fie continuata in forma sa actuala pana in decembrie 2010. Aceasta decizie nu a fost luata gratie popularitatii modelului sau a incadrarii sale in gama Chrysler, ci datorita faptului ca exista o singura fabrica pentru acest model, Toluca (Mexic), iar aceasta trebuie sa ramana deschisa si sa produca la capacitatea maxima. Renault a facut o miscare similara prin lansarea lui Clio Campus, care are scopul de a pastra locurile de munca de la fabricile din Franta ale producatorului european.

Dupa ce fabrica mexicana va opri definitiv productia lui Chrysler PT Cruiser, mexicanii vor face o pauza de sase luni pentru reutilarea fabricii si vor demara productia lui Fiat 500 si a modelului Fiat Panda. Spre deosebire de Fiat 500, modelul Panda va fi vandut in Statele Unite ale Americii sub sigla Jeep. Modelul Fiat 500 este singurul Fiat care va ajunge in Statele Unite ale Americii in forma actuala si care va fi vandut sub sigla producatorului din Torino.

Chrysler PT Cruiser a fost lansat in anul 1999 si a primit o serie de editii speciale.

Vanzarile modelului au stat la un nivel relativ ridicat in primii ani de la lansare, Chrysler reusind sa vanda 200.000 unitati in anul 2001, dar popularitatea modelului a scazut treptat pe masura ce a trecut timpul. Cel mai probabil, Fiat nu va crea inca o editie speciala a modelului PT Cruiser, ci il va comercializa in forma actuala.

Via | Leftlane

Comentarii (7)

  • Falsul din Megidia
    Ar trebui sa scoate din productie TOATE modelele Chrysler ! Sa produca doar FIAT si LANCIA!
    1 3
  • VolkswagenFan
    Deci Fiat sub sigla Jeep , ce penal :))) uite cine ne invata pe noi cum sta treaba cu economia . Patetic , la groapa cu "american dream" .
    2 2
  • Jeep Panda, cred ca o sa fie cel mai ridicularizat model al celor de la Jeep macar sa il faca pala 4*4 sa aiba totusi o legatura cu marca, eu l-as fi pus su sigla dodge, e mai populara si macar exista Caliber care nu e mic dar macar e mai mic decat orice Jeep sa nu para asa aiurea in gama.
    Inafara de 500 si Panda ce alte masini vor mai ajunge peste garla, Grande Punto, Bravo? acestea sub ce sigla vor fi? Este unpic aiurea ca nu isi vor vinde modele sub sigla originala dar poate va fi asa doar pana ce Chrysler va fi scos din kk dupa aceea sa fie totusi si Fiat prezent in America cu gama completa
    0 1
  • schumi
    Panda
    Exista deja Panda in versiuni 4x4 foarte apreciate (vezi review-uri). Probabil ca Jeep Panda va avea elemente stilistice Jeep pe platforma Fiat. Deci nu e nici o problema. Si "Jeep Panda" suna chiar bine :)) .
    1 2
  • schumi
    Panda
    Pt cine vrea sa vada la lucru un Panda 4x4 :D :
    http://video.google.com/videoplay?docid=8932177169724514955
    1 1
  • nu spuneam daca e bun sau prost, stiu ca a fost laudat pentru faptul ca e ieftin si bunicel, ideea era ca e foarte diferit de ce ofera acum Jeep (in principal mult mai mic) si ca nu mi se pare ca ar trebuii sa fie sub sigla Jeep.
    0 0
  • NeoGalaxy
    Este o diferenta intre Fiat-ul Panda si Jeep-ul Panda. Plus ca exista 2 versiuni diferite de Panda 4x4. Cautati pe net sa vedeti diferentele.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru