Fiat ar putea ajunge să deţină 51% din Chrysler anul acesta

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 03.01.2011
Sergio Marchionne a recunoscut că listarea la bursă a grupului Chrysler ar putea accelera procesul de preluare a pachetului majoritar de acţiuni, chiar în cursul acestui an.

Esential

51 de procente ar urma să însumeze pachetul de acţiuni deţinut de Fiat în cadrul Chrysler, până la finele lui 2011.

Chiar dacă a trecut printr-una dintre cele mai grele încercări ale existenţei sale, grupul Chrysler pare că revine pe linia de plutire, cu ajutorul italienilor de la Fiat.

Sergio Marchionne, omul care conduce destinele ambelor companii, a declarat pentru Reuters că evoluţia pieţei auto ar putea face ca Fiat să deţină deja 51% din pachetul de acţiuni Chrysler, până la finele lui 2011, mult mai devreme decât prevedea acordul iniţial.

Potrivit primelor calcule făcute de italieni, grupul din Peninsulă ar fi fost capabil să atingă un asemenea procent de acţiuni abia în intervalul 2013-2016, adică atunci când constructorul ar fi terminat de achitat datoria sa către statul american.

"Dacă grupul Chrysler va fi cotat la bursă în 2011, trebuie să luăm în calcul o accelerare a procesului. Cu toate acestea, trebuie să nu ne pripim şi să considerăm această variantă ca fiind posibilă, nu probabilă", a încheiat Marchionne.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • CristianGBR
    Stirea este partial adevarata...
    ...Fiat intr-adevar tintind pachetul majoritar al actiunilor in cadrul Chrysler Group, insa nu se pune problema unui IPO al grupului, ci al unei singure marci.
    4 0
  • asa cum daimler si-a luat teapa cu chrysler, asa vor patii si italienii.....americanii niciodata nu pierd
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru