Fiat ar putea fuziona cu Peugeot-Citroen

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.12.2008
Fiat ar putea fuziona cu concernul francez PSA/Peugeot-Citroen pentru a trece peste criza economica.

Presa din Italia a inceput sa speculeze declaratiile pesimiste ale lui Sergio Marchionne, seful Fiat, sustinand ca producatorul italian ar putea fuziona cu concernul PSA/Peugeot-Citroen pentru a supravietui crizei economice mondiale. Sergio Marchionne a facut valva in presa internationala acum cateva zile, cand declara ca marca italiana are nevoie de un partener pentru a putea asigura supravietuirea acesteia in fata efectelor crizei.

Cele doua companii au mai colaborat in trecut, iar o fuziune intre acestea ar fi usor de indeplinit deoarece Fiat, Peugeot si Citroen colaboreaza de ceve vreme pe segmentul autoutilitarelor de mici, medii si mari dimensiuni.

Cele mai recente modele create de cele trei marci in baza colaborarii acestora sunt Peugeot Boxer, Citroen Jumper si Fiat Ducato. Daca cele doua companii vor fuziona, acestea ar fabrica un numar de unitati care ar rivaliza cu Volkswagen si Renault-Nissan, ceea ce ar face ca noul concern sa devina al patrulea producator de automobile din lume la capitolul volum de productie.

Via | AutomotiveNews

Taguri: Citroen, Fiat, Peugeot

Comentarii (4)

  • Bine ca nu cu Renault
    Bine ca nu fuzioneaza cu Renault ... ma scarbeam de tot.
    Asa e ok, ca tot seamana utilitarele mici intre ele de le confunzi pe strada.
    0 0
  • cozappz
    Opel?
    Ar putea fuziona si cu Opel ca tot motoare F(usei)I(diot)A(cumE)T(arziu) pun pe ele..Prietenii stiu de ce.
    0 0
  • maidanezu
    pt cozappz
    COZAPPZ ai condus un fiat ptr a vb asa? am unul cu care am facut 100.000km si tin sa te contrazic! dar ptr masinile italiene in general iti tre si pasiune nu doar o masina generala adik "uniforma" pe strazile noastre...
    0 0
  • sunshine64sm
    Hai sa dam mina cu mina...
    ...si sa facem hora mare, ca si asa masinile din ziua de azi seamana intre ele, de parca ar fi facute de acelasi modelist, aflat in permanenta criza de inspiratie. Asa ca proletari din toate uzinele uniti-va si lozinca "scump dom'le, scump, dincolo era mai ieftin..." sa nu mai fie valabila, pentru ca o sa aveti preturi unice :D Daca nu iesiti la interval cu oferte serioase, va fi vai si amar de voi...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru