Fiat, brandul cu cele mai reduse emisii pentru al treilea an consecutiv

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.10.2010
Fiat a fost desemnat brandul cu cea mai mică rată medie a emisiilor de CO2, depăşind grupuri cu nume precum Toyota, PSA sau Renault.

Esential

123.5 g/km este media emisiilor de CO2 pentru toate modelele Fiat vândute în primele şase luni ale anului.

În condiţiile în care majoritatea constructorilor de volum se străduie să reducă pe cât posibil emisiile modelelor lor, titlul pentru cea mai ecologică marcă din Europa nu poate fi decât un motiv de mândrie. Pentru al treilea an consecutiv, Fiat reuşeşte să îşi treacă în cont această distincţie, mulţumită unei medii a emisiilor de numai 123.5 g/km, calculată pentru toate modelele vândute în prima jumătate a acestui an.

Valoarea, în scădere cu 4.3 g/km faţă de cea de anul trecut, a fost obţinută cu ajutorul a trei modele foarte importante pentru Fiat: 500, cu o valoare medie de 116 g/km, Panda cu 118.9 g/km şi Punto cu 123.5 g/km.

Fiat conduce detaşat şi în clasamentul grupurilor auto la nivel mondial, cu o emisie medie de 126.2 g/km, sub norma medie de 130 g/km, stabilită de Uniunea Europeană. Italienii depăşesc astfel Toyota (130 g/km), PSA (132.8 g/km), Renault (136.7 g/km) şi Hyundai (138.3 g/km).

Fiat a reuşit să obţină această titulatură mulţumită noului motor TwinAir cu doi cilindri de 85 de cai, tehnologiei MultiAir, introdusă pe versiunile benzină, celei de-a doua generaţii de unităţi diesel MultiJet, sistemului start&stop şi versiunilor alimentate cu gaz metan.

În acest ultim segment, Fiat este lider incontestabil al sistemelor industriale de alimentare cu gaz, dovadă fiind cele 400.000 de unităţi Natural Power vândute până în prezent.

via | Autoitalia

Citeşte şi...

Comentarii (6)

  • logic! atata timp cat in gama au f multe modele cu motoare sub 2.0 l
    5 1
  • logic . . . dar citand un "nene" de la Volvo : " daca tot au emisii asa mici de carbon , emisiile de alte gaze poluante cum se situeaza la nivel de gama ? "
    1 3
  • hmm...
    123,5 media emisiilor de CO2 - este excelent pentru un producator...fie el si axat pe masini de cilindree redusa...vag "produce" 123 emisii doar pe 2 cilindrii la motoarele sale...:)))mai vorbim si de alte GAZE POLUANTE unckle?
    lumea stie...
    3 2
  • nu neaparat motoare mari
    Nu au masini din clasa medie, mare, SUV-uri.
    1 1
  • "mai vorbim si de alte GAZE POLUANTE unckle?"

    daca ai fi un om curios din fire poate ai sti ca este cazul sa vorbim si de alte gaze poluante, pentru ca din cate am aflat eu pana acum CO2 poate sa fie fixat de natura, fara probleme ... dar ce te faci cu celelalte gaze, ca inca nu s-a inventat planta care sa faca fotosinteza cu oxizi de sulf ...
    2 0
  • crysti09
    Emisii
    Mamaaaa ce emisii mici, de UNDE????? Ford Focus II, 1.6 TDCI are 127 g in cversiunea 109 CP si 124 in versiunea 90 CP....AN fabricatie din 2007

    Mama ce veste, ce noutate, Fiat are motoare fiabile si daca nu ma insel chiar ford foloseste unele dintre ele. Motorul Ford din discutie este dezvoltat de PSA.

    SPor la emisii. ))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru