Fiat dezvolta un sistem hibrid pentru modelele mici

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 29.04.2009
Viitorul Topolino va dispune de o versiune hibrida. Sistemul va fi implementat ulterior pe 500, Panda, si pe modelele compacte Chrysler si Dodge.

Fiat lucreaza la dezvoltarea unui sistem de propulsie hibrid care isi va face loc in viitorul apropiat pe modelele de segment mini si mic al italienilor. Dezvoltat in principal pentru modelele 500 si Panda si pentru viitorul microcar Topolino, sistemul hibrid ar urma sa faca parte ulterior din gama de optiuni disponibile pe modelele compacte.

Noul sistem hibrid are doua avantaje in acest moment. Pe langa extinderea gamei de motorizari disponibile pe modelele italienilor, noul pachet hibrid ar urma sa isi faca loc si pe modelele compacte Chrysler si Dodge, in cazul in care alianta dintre Fiat si Chrysler va fi pusa pana la urma la punct.

Sistemul hibrid va fi format dintr-un motor electric si unul Multiair pe benzina cu doi cilindri de 900 cmc, care in versiune clasica poate dezvolta intre 90 si 110 CP. Inovatia Fiat este reprezentata de faptul ca sistemul de transmisie automata cu dublu ambreiaj inglobeaza si motorul electric, bateriile litiu-ion si pachetul plug-in care ajuta la incarcarea bateriilor printr-o priza clasica. Cuvantul utilizat de presa italiana pentru a caracteriza acest sistem este "miniaturizare", in contextul in care toate sistemele in afara de motorul clasic fac parte dintr-un singur sistem.

Pachetul dezvoltat de Fiat este un mare pariu pe care il face casa auto italiana, oficialii unor insitutii din Cizma sustinand ca acesta este momentul in care Fiat ar putea sa recupereze distanta tehnologica care separa compania din Torino de restul producatorilor mari ai Europei.

via | Reppublica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru