Fiat Panda Cross se transforma in Jeep Panda?

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 24.03.2009
Jeep ar putea vinde sub sigla proprie viitoarea generatie Panda Cross, in virtutea colaborarii dintre Chrysler si Fiat.

Esential

2011 este anul in care va fi lansata varianta Jeep a lui Panda Cross.

Colaborarea dintre Fiat si Chrysler ar putea duce la dezvoltarea unor modele comune ale caror posibilitate de existenta a fost initial neglijata. Este si cazul lui unui viitor Panda Cross mult mai capabil in teren accidentat, caracteristica reliefata de faptul ca acesta ar putea sa fie dezvoltat de Jeep si ar putea sa faca parte din gama constructorului american de off-roadere.

Scopurile sunt unele care ii avantajeaza pe ambii constructori: reducerea emisiilor gamei prin adoptarea unui model compact in cazul Jeep, respectiv imbunatatirea performantelor si a know-how-ului in cazul Fiat.

In cazul in care acest schimb se va produce, Panda Cross va fi vandut in Europa sub sigla Fiat, Statele Unite urmand sa primeasca modelul de origine italiana sub sigla Jeep. Noul Jeep Panda ar putea aparea in 2011, conform planului pe care Chrysler l-a prezentat in fata Congresului american.

via | Motor Authority

Comentarii (2)

  • incredibil
    Nu pot sa cred ce citesc. Jeep a ajuns sa imprumute de la Panda??? In ce hal i-a adus criza asta.
    0 0
  • Andrei,p
    Pai panda e destul de performant pe offroad, a fost un test panda 4x4 vs range rover, si s-a tinut chiar bine panda. Eu cred ca exista market in america pentru small off-roaders, cum era suzuki ala mic nu mai stiu cum ii zicea(vitara?)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru