Fiat preia Opel?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 23.04.2009
Conform presei economice germane, Fiat se afla in negocieri cu GM pentru preluarea majoritatii actiunilor Opel.

Publicatia germana Der Spiegel a publicat astazi un material in care anunta ca Fiat Group va depune marti o scrisoare de intentie pentru cumpararea majoritatii actiunilor companiei Opel.

Informatia le-a fost oferita jurnalistilor germani de catre Klaus Franz, presedintele sindicatului muncitorilor Opel. Conform acestuia, Opel si ministrul economiei din Germania prefera stabilirea rapida a unei intelegeri intre Fiat si Opel, afirmand ca negocierile sunt in curs de desfasurare. O alta varianta pe care o are la dispozitie Opel, companie care se confrunta cu probleme financiare grave, este acceptarea unei oferte din partea companiei austriece Magna Steyr.

Reprezentantii Magna Steyr si Fiat au refuzat sa comenteze informatiile aparute in presa germana. In schimb, purtatorul de cuvant Opel s-a limitat la a spune ca "au existat discutii cu mai multi potentiali investitori".

In cazul in care GM va reusi sa vanda o parte semnificativa a actiunilor Opel, marca va primi un ajutor de 3.3 milioane de euro din partea statului german, aceasta fiind conditia esentiala pentru acordarea imprumutului.

via | Automotive News (inreg), AFP (inreg)

 

Comentarii (10)

  • LauCalin
    de ce?
    Sa inteleg ca nu prea merg negocierile cu Crysler? dar acum stau si ma intreb cam ce ar putea sa ia Fiat de la Opel, care ar fi motivul sa-i cumpere. Ca Fiat motoare bune are, masini pentru mai toate segmentele are, de la Panda pana la Lancia Phedra, la siguranta sta bine. Poate imaginea lui opel care e mai bune i-ar ajuta pe italieni sa mai obtina ceva bani sau poate fiabilitatea sa fie un motiv, insa nu sunt prea convins :-/
    0 0
  • Gaaaatttaaaaaa daca se va intampla asta modelul de opel pe care il am o sa fie ultimu!!!
    0 0
  • gogule
    gogule tata, chiparosule si desteptule, daca ai opel pe motorina oricum are motor produs de fiat. asta ar trebui sa te faca mandru. cacsacarule
    0 0
  • george
    BANI PENTRU INGHETATA?
    Opel se salveaza doar cu "bani de inghetata" de la statul german? Ca 3.3 milioane de Euro nu pot cumpara mai mult decat ceva inghetata si niste caramele pentru Opel...
    0 0
  • aoleu bine ca m-ai lamurit tu....ca nu stiam si tu esti din aia desteptii?
    0 0
  • ....
    cred ca ar fi bn pt Opel sa fie preluat de Fiat
    0 0
  • @ LauCalin
    Costul tot mai mare al dezvoltarii unei noi platforme tehnice face obligatoriu producerea acesteia in milioane de exemplare ca sa fie rentabila. Idem si pentru motoare. Deja FIAT Grande Punto si Opel Corsa sunt construite pe aceieasi platforma . Fiat a estimat economiile de scala realizate anual la 1.5 miliarde de euro daca aceasta uniune va avea loc . Referitor la Chrysler, negocierile continua, achizitia unei parti importante din Chrysler avand ca scop intrarea pe piata americana a marcilor FIAT si Alfa Romeo si accesul la vasta retea de dealeri ai grupului american.Sa nu uitam si marca Jeep care va permite grupului FIAT sa fie foarte bine reprezentat in segmentul 4x4. In prezent grupul FIAT este prezent in SUA doar prin Ferrari si Maserati.
    0 0
  • La ce masini proaste au americaniiFiat si-at gasi usor locul acolo. Problema e ca daca organizeaza serviciile ca in Europa sau in Romania, acolo nu au sanse.

    De la Opel au ce sa invete ca au mai conlucrat la Crtoma, Grande Punto si Alfa 159 +motoarele 1,9 Diesel (cele 1,7 insa nu au legatura cu Fiat).

    In ultimele 3 saptamani am circulat cu un Stilo si Opel Astra. Desi Astra era modelul vechi (G) masina ii este cu mult superioara lui Fiat din orice punct de vedere.

    Problema e de unde ia Fiat bani acum ca urmeaza sa intre iar pe pierdere...
    0 0
  • cristian
    pt maka
    Prietene vroiai sa zici ....la ce masini mediocre are Fiat abia face fata in Europa....ce sa mai zic de SUA.....unde o sa-l manance japonezele cu fulgi cu tot.

    De-ar fi pe jumatate cat sunt masinile americane si tot ar fi ceva.

    In schimb Fiat face niste motoare diesel f bune...

    Ei si cu Peugeot stiu ce inseamna un diesel
    0 0
  • LauCalin
    Cristian, nu uita totusi ca anul acesta la fiat a fost a doua criza in nici 10 ani si s-au descurcat foarte bine. crezi ca reuseau sa faca fata daca aveau masini chiar asa de proaste?

    Eu zic ca va fi nasol pentru Crysler daca Fiat hotaraste sa plece de la ei si sa cumpere Opel. Crysler nu are masini mici, cu consum redus, adica ceea ce are nevoie America acum. Si sa te apuci sa prioectezi masini in perioada asta inseamna sa te omori singur.

    vlad, ai dreptate. multumesc :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru