Fiat Punto Evo şi Alfa Romeo MiTo ar putea primi motorul 0.9 TwinAir

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.03.2011
Unitatea pe benzină de 0.9 litri Twin Air, introdusă anul trecut pe Fiat 500, ar putea ajunge anul acesta şi pe modelele Punto Evo şi Alfa Romeo MiTo.

Esential

105 cai putere va oferi motorul TwinAir de 0.9 litri al viitorului MiTo.

După ce şi-a făcut debutul triumfal pe actuala generaţie a modelului Fiat 500, motorul de 0.9 litri TwinAir al italienilor urmează să fie transplantat şi pe celelalte modele ale grupului. Potrivit presei din Olanda, unitatea pe benzină îşi va face loc şi sub capota modelelor Fiat Punto Evo şi Alfa Romeo MiTo, începând cu toamna acestui an.

Contrar aparenţelor, propulsoarele de 1.4 litri 78 de cai şi 1.4 litri MultiAir 105 cai, existente în prezent, nu vor fi abandonate. Motorul Twin Air va fi introdus alături de motorizările existente în prezent în gamă, fiind gândit ca o alternativă destinată publicului care îşi doreşte o economie de carburant şi emisii reduse.

Fiat intenţionează să diferenţieze oferta motorului TwinAir în funcţie de brand. Punto Evo ar urma să primească versiunea de 85 de cai a motorului de 0.9 litri şi MiTo alternativa mai puternică, de 105 cai putere.

Momentan, grupul Fiat nu a confirmat introducerea motorului Twin Air şi pe alte modele, însă mutarea este complet justificată de intenţia italienilor de a-şi acoperi costurile de producţie.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • bucur m.
    super sport :))
    4 2
  • Fiat
    o veste buna petru fanii Fiat
    4 2
  • @andrei
    si pentru cei alfa! :)) super sportivo
    6 1
  • audi a3 are motor de 1.2 cu 105 cp si nu mai e putin dar e vw frate,regele lumii
    7 3
  • bucur m.
    da, dar audi a3 are si un motor care bate la cur pana si 8c-ul :)
    4 6
  • bucur m.
    si nu are 2 cilindrii :)
    0 5
  • Qbucur m.
    dupa mintea ta,da.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru