Fiat ridica oferta pentru Opel: un miliard de euro

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 04.05.2009
Fiat a ridicat cu 250 de milioane de euro oferta pentru Opel, sperand ca GM si guvernul german vor accepta propunerea de alianta dintre cele doua parti.

Fiat a ridicat oferta de preluare a marcii germane Opel la un miliard de euro, dupa ce in italienii aruncasera initial in joc 750 de milioane de euro. Informatia este publicata astazi de agentia France Presse, care citeaza surse din interiorul sindicatului Opel.

"Fiat a ridicat purin oferta initiala, ajungand la un miliard de euro", sustine Rainer Einenkel, seful comitetului sindicatului Opel al fabricii germane din Bochum.

Cu toate ca oferta Fiat a urcat, suma ar putea sa fie considerata prea mica de catre General Motors si de guvernul german, problemele ajungand si la nivelul planului de viitor, despre care germanii sustin ca nu exista: "Fiat nu a prezentat inca un concept de plan financiar si de productie", a adaugat Einekel.

Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat, s-a intalnit astazi cu reprezentantii guvernului german pentru a stabili o linie de negociere. Decizia privitoare la viitorul Opel nu va fi insa luata prea curand, ministrul de Externe al germaniei, Frank-Walter Steinmeier, sustinand intr-o vizita la o uzina Opel din Germania ca "nu e inca momentul pentru o hotarare in acest sens.

Toate partile trebuie sa ajunga la un consens, o decizie urmand sa fie luata, speram, in urmatoarele saptamani".

via | AFP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru