Fiat si-a anuntat profitul pe al treilea segment din 2008

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 24.10.2008
Grupul Fiat a anuntat ca au obtinut profit pe al treilea sfert al acestui an si anticipeaza o posibila scadere pe perioada urmatoare.

Esential

516.700 unitati Fiat au fost livrate in al treilea sfert al anului.

Fiat a anuntat ca a obtinut profit pe al treilea sfert al acestui an si prevede inrautatirea situatiei avand in vedere faptul ca cererea modelelor sale este deja in scadere. Oficialii Grupului Fiat considera ca situatia economica actula este temporara, dar va afecta cifra financiara companiei pe ultimul sfert al acestui an si, probabil, si in anul 2009.

Totodata, acestia au anuntat ca au o strategie pentru 2009 in caz ca situatia economica persista. Profitul anuntat de companie este de 802 milioane de euro in al treilea sfert al anului, obtinand o crestere de 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net pe al treilea sfert al anului a fost de 468 milioane euro, fata de 454 milioane euro pentru perioada corespondenta din anul 2007.

Numarul de unitati livrate in acest segment al anului a scazut cu 4.8% fata de anul 2007, atingand nivelul de 516.700 unitati. In Europa de Vest au fost livrate 268.200 vehicule, Fiat anuntand o scadere de 12%, atribuita pietei slabe si indecise.

Numarul livrarilor in Italia a scazut cu o cincime fata de anul trecut. Modelele cele mai bine vandute sunt 500 si Panda.

Via | JustAuto

Taguri: 500, Fiat, Panda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru