Fiat trimite acasa peste 50% din angajatii din Italia

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.12.2008
Fiat a anuntat ca va concedia temporar 48.000 angajati si ca va suspenda productia in 14 fabrici din Italia

Oficialii Fiat au anuntat astazi ca vor concedia temporar 48.000 angajati din Italia, ceea ce echivaleaza cu peste 50% din forta de munca a companiei din tara sa. Pe langa concedierile temporare, 14 din cele 20 de fabrici ale grupului Fiat din Italia vor avea productia suspendata temporar, pana la mijlocul lunii ianuarie. La nivel global, Fiat are 185.000 angajati si 178 fabrici.

Valul de concedieri este motivat prin scaderea drastica a cererii pentru modelele produse de grupul Fiat. Principalele fabrici afectate de suspendarea productiei sunt Mirafori, Pomigliano d’Arco si Termini Imerese, care produc modelele Fiat Grande Punto, Alfa Romeo MiTo, 159, 147 si GT, precum si Lancia Ypsilon. O parte din salariile muncitorilor de la Fiat vor fi platite dintr-un fond administrat de guvern, numit “cassa integrazione”.

Suspendarea productiei va avea efect numai asupra automobilelor pentru pasageri, vehiculele comerciale si industriale ale producatorului italian fiind produse dupa program normal.

Fiat se straduieste sa faca fata cererii scazute pentru modelele sale, vanzarile pe luna noiembrie au scazut cu 25% fata de aceiasi luna a anului trecut. Cu toate acestea, procentul din piata europeana pe care il detine Fiat a crescut de la 8.2 la 8.3 in decursul acestui an.

Via | LeftLane

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru