Fiat va cumpăra şi acţiunile guvernului SUA în cadrul Chrysler

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 30.05.2011
Fiat caută să cumpere acţiunile deţinute de statul american în cadrul Chrysler, la numai o săptămână după ce constructorul american şi-a achitat datoria de 7.6 miliarde de dolari.

După ce Chrysler a celebrat cu mare fast achitarea datoriei sale faţă de statul american, la finalul săptămânii trecute, Fiat a anunţat deja începerea tratativelor pentru majorarea pachetului său de acţiuni. Grupul italian a discutat cu reprezentanţii Trezoreriei Statelor Unite pentru a intra în posesia ultimelor acţiuni deţinute de stat în cadrul Chrysler.

Fiat şi-a exprimat dorinţa de a cumpăra şi cele 6 procente pe care guvernul Statelor Unite le deţine în cadrul conglomeratului din Detroit. Preţul acestui pachet de acţiuni urmează a fi discutat în următoarele 10 zile de către reprezentanţii celor două companii. Fiat nu a oferit informaţii privind data de finalizare a achiziţiei.

Dacă guvernul american şi italienii ajung la o înţelegere, Fiat va ajunge la o participaţie de 52% în cadrul Chrysler. Până la finalul anului însă, acţiunile deţinute de grupul peninsular vor atinge 57 de procente.

via | egmcartech

Comentarii (3)

 • A simtit el Marchione ca Chrysler va deveni peste putin timp o mina de aur. Broscarul nu e prost...
  14 1
 • BaditzaEx
  Excelent !!!
  mai ales cu atatea masinutze cu design < All a Like > made in DE,imi doresc sa vad cat mai multe masini cu design 100% Original & Rebel, chit ca au alta emblema :D
  3 1
 • Si cand te gandesti ca acum 10 ani...
  ....niste americani vroiau sa cumpere FIAT.

  Care mai sariti pe aici ca Sergio Marchionne e marioneta si ca de fapt Luca Cordero di Montezemolo e taticu'? Hai expertii, hai cu gura!
  2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru