Fiat va mari productia din Italia cu 40%

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 16.11.2009
In ciuda faptului ca va inchide o fabrica in Sicilia, Grupul Fiat va mari productia anuala cu 40% la fabricile din Italia. Acest lucru va fi realizat prin marirea productivitatii la sase uzine italiene.

Italienii de la Fiat vor produce cu 40% mai multe unitati pe an, atingand un total de 900.000 de unitati in fiecare an. Pentru a realiza acest obiectiv, cei de la Fiat vor mari productivitatea de la sase fabrici din Italia, care construiesc componente si pentru fabricile Fiat din Brazilia si Polonia. In acest moment, Fiat producte intre 600.000 si 650.000 de unitati pe an. Cu toate acestea, Fiat a anuntat ca va inchide o fabrica din Italia.

Fiat este cel mai mare producator de automobile din Italia si isi va prezenta planul sindicatelor sale in urmatoarele doua saptamani. Dupa ce planul de productie al celor de la Fiat va fi prezentat in fata sindicalistilor, italienii vor duce planul in fata guvernului. Desi Fiat va produce mai multe unitati in fiecare an, noul lor plan implica inchiderea fabricii Termini Imerese din Sicilia.

Sergio Marchionne anuntase inchiderea acestei fabrici ca fiind pregatita pentru anul 2011, asa ca noul plan nu aduce nimic surprinzator pentru angajatii Fiat. Productia din aceasta fabrica va fi transferata in Polonia, unde Grupul Fiat produce modelul Lancia Ypsilon.

Fabrica Fiat din Pomigliano va produce in jur de 270.000 unitati Panda in fiecare an, in timp ce vor reduce numarul de Alfa Romeo construite. Exemplarele Panda erau construite la fabrica Fiat din Polonia, dar italienii au decis sa transfere o parte din productia acestui model.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru